استان اصفهان با داشتن 160 کتابخانه عمومی و مشارکتی مقام اول کشور را در این خصوص داراست.
مدیر امور کتابخانه های عمومی اصفهان ما گفت: تعداد کتابخانه های عمومی فعال در این استان با رشد 6 برابری نسبت به ابتدای انقلاب، به 160 باب رسیده است.
«حشمتی» با اشاره به این که هم اکنون 2 میلیون جلد کتاب در کتابخانه های عمومی استان اصفهان موجود است،یادآور شد: برای هر شهروند به طور متوسط تأمین سه جلد کتاب توسط اداره امور کتابخانه های استان پیش بینی شده است.وی افزود: اصفهان از نظر زیربنای کتابخانه ای و تعداد کتاب در رتبه سوم کشور قرار دارد.
زهرا فتوحی
به دنبال انتشار اولین شماره نشریه علمی- فرهنگی پارشمن (نشریه دانشجویان کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان) و در آستانه انتشار دومین شماره این نشریه، از شما عزیزان دعوت میشود مطالب علمی، آموزشی، فرهنگی و اخبار مرتبط با حوزه کتاب، کتابداری و اطلاع رسانی (پزشکی و غیر پزشکی) را به ایمیل نشریه ارسال نمایید. شماره دوم این فصلنامه در اردیبهشت ماه 88 منتشر خواهد شد.
E-mail: parshman87@gmail.com
پارشمن برای آنان که میخواهند بنویسند، نه به نوشتن فکر کنند؛ برای اعتلای رشته بکوشند، نه درباره آن بیندیشند؛ و باشند و نه درباره آن فلسفه ببافند؛ آغازی خواهد بود بی پایان.
هاله تقوایی (مدیر مسئول)
راضیه زاهدی (سردبیر)
کتابخانه دیجیتال جهانی اول اردیبهشت ( 21 آوریل) در مقر سازمان یونسکو در پاریس راه اندازی می شود.به گزارش ایسنا و خبرگزاری فرانسه این کتابخانه دیجیتالی، وب سایتی است که امکان دسترسی کاربران را از سراسر جهان به کتابها، نقشه ها، دستنوشته ها، فیلم ها و عکس های نایاب امکان پذیر می کند.مطالب فرهنگی موجود در این کتابخانه به 7 زبان عربی، چینی، انگلیسی، پرتغالی، روسی، فرانسوی و اسپانیولی ارائه خواهد شد.ایده راه اندازی این کتابخانه از سوی سازمان یونسکو ارائه شده است و به کمک کتابخانه کنگره آمریکا که بزرگترین کتابخانه جهان است، راه اندازی می شود.کتابخانه ها و موسسات فرهنگی از کشورهای مختلف جهان از جمله انگلستان، برزیل، چین، فرانسه، روسیه، ژاپن، عربستان و آمریکا از لحاظ تامین مطالب و کمک فنی در این طرح مشارکت داشته اند. کتابخانه دیجیتال جهانی به نشانی
www.worlddigitallibrary.org
از روز 21 آوریل برای کاربران جهانی در دسترس خواهد بود
قابل توجه دوستان طریقه استفاده از این کتابخانه به صورت پخش آنلاین در صفحه اصلی سایت موجود می باشد.
علی مردانی نژاد
مشهد - خبرگزاری مهر: همایش ملی کتابخانه های آموزشگاهی، پویا سازی نظام آموزشی و مشارکت در فرایند یاددهی - یادگیری روزهای سوم و چهارم اردیبهشت ماه سال جاری در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد. | |
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مهری پریرخ دبیر علمی همایش ملی کتابخانه های آموزشگاهی ظهر شنبه در نشست خبری برگزاری این همایش در محل دانشگاه فردوسی مشهد افزود: نخستین همایش ملی کتابخانه های آموزشگاهی پویا سازی نظام آموزشی و مشارکت در فرایند یاددهی - یادگیری توسط دانشگاه فردوسی مشهد، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران (شاخه خراسان) و با همکاری وزارت آموزش و پرورش در روزهای سوم و چهارم اردیبهشت ماه 1388 برگزار خواهد شد. وی گفت: ایجاد و گسترش کتابخانه های فعال یکی از عوامل اصلی در تحقق تحولات کنونی نظام آموزشی کشور است. دبیر علمی همایش ملی کتابخانه های آموزشگاهی با اشاره به اینکه تنها با تأکید بر کتاب های درسی نمی توان دانش اندوزانی تربیت کرد که از شهروندان جامعه اطلاعاتی به شمار می آیند، افزود: لازمه چنین آموزشی آشناکردن دانش آموزان با گستره وسیعی از اطلاعات در رابطه با مفاهیم درسی و آموزش جستجو و استفاده از اطلاعات به دانش آموزان است. وی خاطر نشان کرد: این رویکرد در آموزش، مهارتهایی را در دانش آموزان پرورش می دهد که آنها در تمام عمر می توانند به صورت مستقل به دانش اندوزی بپردازند. همایش کتابخانه های آموزشگاهی در سه محور جنبه های کتابداری و اطلاع رسانی، تربیتی و روانشناختی و تولید و نشر کتابهای غیر درسی و منابع اطلاعاتی برگزار خواهد شد. در این همایش تعداد 45 مقاله و 30 پوستر در محورهای گوناگون مرتبط با کتابداری، جایگاه کتابخانه در نظام آموزشی، نقش منابع غیر درسی و کتابداران در پشتیبانی از فرایند یاددهی - یادگیری ارائه خواهد شد. همچنین دو میزگرد که به ارائه تجربه های کتابداران مدارس و معلمانی که فراتر از کتاب درسی و در پیوند با گستره وسیعی از اطلاعات به آموزش می پردازند، از دیگر زمینه های تبادل اطلاعات و اشاعه آموخته هاست. در کنار این همایش چندین کارگاه آموزشی برای افزایش دانش و مهارتهای کتابداران و نیز معلمان برگزار خواهد شد. همچنین به مناسبت برگزاری همایش و دستیابی به رهنمودهایی برای ایجاد و بهره گیری از کتابخانه ها در پیشبرد برنامه های درسی، 5 عنوان کتاب با عنواین وب سایت های خوب برای بچه های خوب، منابع اطلاعاتی برای پاسخگویی به سوالات پژوهشی درس ها (راهنمایی و دبیرستان)، کتاب های غیر درسی همخوان با محتوای درس های کتاب های علوم (دبستان)، کتاب های غیر درسی همخوان با محتوای درس های کتاب های علوم (دبستان)، کتاب های داستان: ابزاری برای رفع مشکلات روانشناختی کودکان (اعتماد به نفس، اندوه، پرخاشگری، ترس) و استانداردهای کتابخانه های آموزشگاهی منتشر خواهد شد. |
زهرا قندهاری
منبع : خبرگزاری مهر
مشاور وزیر علوم در امور فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: کلیه دانشگاههای کشور ظرف سه سال آینده به کتابخانه دیجیتال مجهز خواهند شد.
محمد حسن شفازند در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب در پاسخ به اینکه دانشگاهها تا چه زمانی به یک طرح اولیه برای کتابخانه دیجیتال دست پیدا می کنند، گفت: برنامه هایی به صورت مکتوب وجود دارد اما فاصله بین نوشتن برنامه تا اجرای آن زیاد است و باید فرصت برای اجرا داشته باشیم اما امید می رود که ظرف 2 تا 3 سال آتی بتوانیم بهترین وضعیت را داشته باشیم.
مشاور وزیر علوم در امور فناوری اطلاعات و ارتباطات افزود: با توجه به استانداردهای کتاب الکترونیکی می توان گفت که در حال حاضر از نظر کتاب الکترونیکی کمبود داریم و تنها دانشگاههای معتبر کشور را می توان در سطح جهانی به کتاب الکترونیک مجهز کرد.
وی ادامه داد: برای الکترونیکی شدن کتابخانه ها باید دارای سیستم نگهداری از دانش ثبت شده و مکتوب باشیم.
منبع: www.mehrnews.com
زهرا قندهاری