شهد علم
خفاش ها چگونه می خوابند ؟

http://s9.picofile.com/file/8325936134/khofash.jpgبه گزارش شهر علم : میان همه ی پستانداران خفاش تنها جانداری است که پرواز می کند خفاش ها در شب پرواز می کنند و بطور کل زندگی و شکار می کنند در این مقاله اطلاعاتی راجع به خفاشها, لانه ی خفاش ها و خاصیت لانه ی آنها آورده شده است که با هم می خوانیم

خفاش ها تنها پستاندارانی هستند که پرواز می کنند. آنها بچه می زایند و بچه هایشان را با شیر خودشان تغذیه می کنند.

خفاش ها شب کارند. یعنی بیشتر در شب فعالند و در طول روز به صورت وارونه آویزان می شوند، می خوابند. خفاش ها در همه انواع محیط های زندگی و در سراسر جهان به جز قطب ها یافت می شوند. 900 گونه مختلف از خفاش ها وجود دارد.


در طول زمستان سرد، بعضی از خفاش ها به جاهای گرم تر مهاجرت می کنند.

بعضی از خفاش ها (مثل خفاش قهوه ای) در طول زمستان سرد به خواب زمستانی فرو می روند و به خواب خیلی عمیقی فرو می روند تا زمانی که آب و هوای گرم فرا می رسد.

ساختمان بدن: بال های خفاش انگشتان بلندی هستند که با پوست نازکی پوشیده شده اند. آنها بدن های خزپوشی دارند. بعضی از خفاش ها دم های کوتاهی دارند، دیگران دم ندارند. خفاش ها پاهای ضعیفی دارند و خیلی خوب راه نمی روند. کوچک ترین خفاش ها، خفاش زنبوری است (با بال هایی به طول شش اینچ یا 15 سانتی متر و وزن کمتر از یک سکه). بزرگ ترین خفاش، روباه پرنده است (با بال هایی به طول شش پا و یا 1.8 متر و با وزن دو پوند یا یک کیلوگرم).

 

نحوه جهت یابی خفاش ها در غار

آنها از انعکاس صدا استفاده می کنند تا محل غذایشان را پیدا کنند و از موانع اجتناب کنند.

خفاش ها توانایی ایجاد و شنیدن صداهایی را دارند که انسان ها نمی توانند بشنوند. امواج صوتی به اشیاء برخورد می کنند و به خفاش ها برمی گردند و پس از آن آنها می توانند درباره اندازه اجسام و فاصله شان قضاوت کنند.

این صداهای مافوق صوت از نظر طول و فرکانس پالس ها متفاوت اند و برای هر چیز خاصی منحصر به فرد اند. هر خفاشی بازتاب های پالس یا «صدا»ی خودش را تشخیص می دهد و از آن برای اجتناب از اشیاء و شناسایی غذا استفاده می کند.

برخی از موفق ترین گونه های خفاش ها به صورت کلنی در غارهای بزرگ زندگی می کنند

بیشتر کلنی های خفاش ها پس از تاریک شدن هوا غارهایشان را کم و بیش با هم در دسته های بزرگ ترک می کنند. آنها قبل از ترک غار در داخل آن به اطراف پرواز می کنند و آماده خروج می شوند. وقتی هزاران خفاش در داخل غار به دور و بر پرواز می کنند سروصدا و هیاهو ایجاد می کنند. در این شرایط خفاش ها در داخل غارها از سیستم های ناوبری فردی خود چشم پوشی می کنند. جهت یاب های صدا روشن اند اما خفاش ها به آنها گوش نمی دهند. بنابراین اگر ما ناگهان در غار میان خفاش های در حال پرواز سردر آوریم، آنها با ما برخورد می کنند.

وقتی خفاش ها دوباره به سیگنال های سونار خود توجه می کنند می توانند بدون این که به چیزها برخورد کنند جهت یابی کنند. آنها قادر می شوند غذا را تشخیص دهند و آن را هنگامی که در حال حرکت است به دام بیندازند. سیستم انعکاس صدا در خفاش ها چنان طراحی شده که آنها می توانند حشرات بسیار کوچک را مکان یابی کند.

بیشتر این حشرات کمتر از یک سانتی متر قطر دارند. در مقایسه با اندازه حشرات کوچک، یک انسان خیلی بزرگ است و درنتیجه سطح بسیار بزرگی برای انعکاس صدا دارد که کند هم حرکت می کند. بنابراین در خارج از غار، احتمال برخورد یک خفاش با یک انسان بسیار کم است!

البته خفاش هایی هم وجود دارند که برای به دست آوردن غذا در طول روز پرواز می کنند. آنها شب ها در فضای خارج در داخل درختان، زیر پل ها و مکان های دیگر استراحت می کنند. بر خلاف خفاش هایی که شب ها فعالیت می کنند، چشمان این دسته از خفاش ها به خوبی پرورش یافته اما قدرت مکان یابی صدا در آنها کمتر پروش پیدا کرده است.

حواس/ تغذیه: خفاش ها می توانند ببینند، اما بینایی را به عنوان حس عمده و اول مورد استفاده قرار نمی دهند.

دو نوع خفاش وجود دارد. این دو نوع خفاش از نظر نوع غذایی که می خورند و حسی که به کار می برند تا غذایشان را به دست آورند با هم متفاوتند. این دو نوع خفاش عبارتند از:

مایکروکروپترن ها (Microchiropterans): این خفاش ها از مکان یابی از طریق انعکاس صدایشان استفاده می کنند و به این وسیله حشرات و جانوران کوچک را به دست آورند و می خورند. این نوع خفاش ها هنگامی که پرواز می کنند، صداهایی بسیار زیری می فرستند که این صداها به چیزها می خورد و منعکس می شود. خفاش ها به انعکاس صدا گوش می دهند و می تواند تعیین کنند اشیا کجا واقع شده اند.

انسان ها نمی توانند این صداهای بسیار زیر را بشنوند. بعضی از خفاش های این دسته عبارتند از: خفاش خون آشام، خفاش قورباغه خور. خفاش خون آشام تنها خفاشی ( و تنها پستانداری) است که خون می خورد. او با دو دندان پیشین خیلی تیزش سوراخ کوچکی در بدن جانور دیگر ایجاد می کند و خون را لیس می زند که این خون به خاطر ضد انعقاد بودن بزاق دهان خفاش لخته نمی شود.

 

مگاکروپترن ها (Megachiropterans): این خفاش های بزرگ از حس بویاییشان استفاده می کنند تا غذا، میوه و یا آب میوه پیدا کنند. بعضی از خفاش های این نوع عبارتند از: خفاش میوه ای و خفاش شکوفه.

منبع : سایت آفتاب                                                مطالب مشابه : خزندگان و حشرات


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز جمعه 97/2/21  ، تعداد


مطالب طلایی - کلیک کنید

آمــار سایت

بازدیــــد امـــــروز : 242
بازدیــــــــد دیـــــــــروز : 213
بازدیـــــــــد کــــــــــل : 421060
تعـــــداد یادداشت هـــــــا : 1594
منوی اصلی

صفحـه اول سایـت

تحقیق هــای قابل ویــرایش

پاورپوینت هـای آموزشـی و درسی

طرح درس هـای برتر معلمان

نظرات و پیشنهادات

فهرست موضوعی

تحقیق و مقاله قابل ویرایش (137)
مطالب مرتبط درس و مدرسه (203)
آموزش مطالب مفید و کاربردی (506)
پاورپوینت و انیمیشن درسی (103)
طرح درس برای دوره ابتدایی (107)
طرح درس برای متوسطه اول (63)
طرح درس برای متوسطه دوم (58)
ترفندهای جالب سبک زندگی (33)
دنیای حیوانات و محیط زیست (238)
پایگاه سوال و جوابهای علمی (17)
دانستنیها و اطلاعات کاربردی (40)
پروژه های آموزشی و درسی (38)
پاورپوینت درسی دوره ابتدایی (6)
پاورپوینت دوره اول متوسطه (3)
پاورپوینت دوره دوم متوسطه (3)
لیست آخرین مطالب

پاورپوینت درس هشتم علوم تجربی ششم
پاورپوینت درس نهم علوم تجربی ششم
پاورپوینت درس دهم علوم تجربی ششم
پاورپوینت درس اول فصل اول مطالعات اجتماعی ششم
پاورپوینت فصل سوم علوم تجربی پایه هفتم اتم ها، الفبای مواد
پاورپوینت فصل دوم علوم تجربی پایه هفتم اندازه گیری در علوم و ابز
پاورپوینت فصل اول علوم تجربی پایه هفتم تجربه و تفکر
پاورپوینت درس پانزدهم قرآن چهارم دبستان
پاورپوینت درس 15 فارسی پایه یازدهم: کبوتر طوق دار
پاورپوینت درس 15 فارسی پایه یازدهم: کبوتر طوق دار
پاورپوینت درس سوم آموزش قرآن پایه هفتم: آموزش مفاهیم و مسابقات ق
پاورپوینت درس دوم آموزش قرآن پایه هفتم: آموزش مفاهیم و کنعان، پس
پاورپوینت درس اول آموزش قرآن پایه هفتم: آموزش مفاهیم و آداب تلاو
پاورپوینت درس 17 فارسی چهارم دبستان (ابتدایی): مدرسه ی هوشمند (خ
طرح درس و روش تدریس هدیه های آسمان دوم، درس 4: مهربان تر از مادر
[همه عناوین(1561)][عناوین آرشیوشده]

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/riazi/6af5e218c7b634c3d7afd741834f59d2.jpg