برگزاری انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی به روش الکترونیکی موضوعی است که در روزهای اخیر به طور جدی در دستور کار مسئولین برگزاری انتخابات قرار گرفته است .
راهبردها ونظریه های گونا گونی دراین خصوص ارائه شد است که هر کدام از انها به نوبه خود در خور توجه وتامل است، اما اولین سوالی که با ان مواجه خواهیم شد این است که آیا منطقی به نظر می رسد انتخابات مجلس را که یکی از بزرگترین وحساس ترین انتخاباتهای کشور است در بوته آزمون قرار داد ؟
با وجود همه مباحثی که تاکنون در باره انتخابات الکترونیکی وپیامدهای استفاده از آن از سوی مسئولین کشوری واستانی مطرح شده است در شرایط کنونی هنوز به درستی نمی توان تصویرروشنی را در این خصوص مشاهده کرد.
به نظر می رسد مسئولین زیربط توجه خودرا به یک جنبه از انتخابات الکترونیکی آن هم تسریع در شمارش آرا معطوف می نمایند این بیشتر بدان جهت است که این دسته از افراد ارائه یک راهکار نوین را در زمان تصدی خود ملاک عمل قرار داده اند بدون در نظر گرفتن سایر جنبه های دیگر ان . از طرف دیگر به لحاظ چند جانبه بودن انتخابات الکترونیکی نمی توان نگرش یک سویه به ان داشت .
طبییعی است که یک فردرای دهنده دارای حقوق وامتیازاتی برای خود است ا ز جمله حقوق مسلم وطبیعی آن اطلاع واگاهی از سرنوشت رای خود می باشد که ان را در برگزاری هر انتخاباتی مطالبه می کند.
در انتخابات الکترونیکی موضوعاتی مثل محرمانگی ، اعتماد ، دردسترس بودن ، تاییدهویت شخص رای دهنده.مورد توجه ودر اولویت می باشد چناچه متصدیان امور می توانند به لحاظ سخت افزاری ونرم افزاری تضمین کننده این موضوعات در اجرای انتخابات باشند جای امیدواری است.
نگارنده در یکی از نوشته های قبلی خودبه این موضوع بصورت مختصر پرداخته بودم اما باز یاداوری می شود که برای برگزاری انتخابات الکترونیکی باید بسترهای لازم اماده وبا درایت قدم برداشت، مزایای انتخابات الکترونیکی برکسی پوشیده نیست اما ما باید از الکترونیکی کردن کارتهای بنزین به صورت یکباره درس بگیریم که با چه چالشهایی مواجه شدیم .
به هرحال منطقی به نظر می رسد اولا برای برگزاری انتخابات الکترونیکی ابتدا از انتخاباتهای کوچک مثل انتخابات شورای دانش اموزی در مدارس ، انتخابات تعاونیها رفته رفته انتخابات شورای روستا وشهر شروع کرد تا مردم خوب این موضوع را بیازمایند ومسئولین هم نقاط مثبت ومنفی آن را لمس نمایند انگاه به انتخابتهای بزرگ وحساسی مثل انتخابات مجلس تعمیم داده شود .
ثانیا چنانچه اقایان برروی تصمیم خودخیلی پافشاری می کنند پس در این دوره در یک یا دوشهر بزرگ را که به لحاظ بستر سازی برای انتخابات الکترونیکی امادگی کامل دارد انتخاب وانتخابات الکترونیکی تنها درآن شهرها برگزار شود نه در همه کشور در غیر اینصورت طبیعی است که مجریان انتخابات بامشکل روبرو خواهند شد.