اگر چه در حال حاضر بسیاری از امور روزمره بشر براساس کاربردهای فناوری اطلاعات دستخوش تحول شده است .اما باید اذعان کرد انتخابات الکترونیکی زمانی به خوبی انجام می گیرد که دولت الکترونیکی پیاده سازی شود.
طبیعی است که دولت الکترونیک بدون فراهم کردن زیرساختهای مخابراتی در جای جای کشور و ایجادشبکه های کامپیوتری وآموزش نیروی انسانی متخصص واجرای روشهای مدیریتی صحیح محقق نخواهد شد.
لذا در بعد فنی دولت می بایست زیر بناهای لازم برای ایجاد دولت الکترونیک را فراهم اورد وشبکه های اطلاع رسانی و پایگاهای اطلاعاتی مورد نیاز را ایجاد نماید.
از طرف دیگر می بایست در جامعه نیز پذیرش چنین تغییرات مهمی ممکن باشد ، که در این مورد بحث عوامل فرهنگی ومدیریتی مطرح می شود که خود یکی از مهمترین بخشهای سیاست گذاری در زمینه دولت الکترونیک می باشد .
بررسی دولتها ومطالعات اولیه نشان داده است برای به اجرا در اوردن دولت الکترونیک ، تکنولوژی به عنوان مشکل اصلی مطرح نیست بلکه مشکل اصلی این است که ایا فرهنگ جامعه امادگی پذیرش چنین تغییر ات بسیار زیادی را که در این خصوص ایجاد خواهد شد راداردیا خیر؟ومشکل اصلی دیگر کمبودا نیروی متخصص مورد نیاز چه به لحاظ فنی وچه ازنظر مدیریتی می باشد.
انتخابات الکترونیکی اگر چه دارای مزایایی از جمله کاهش هزینه ها ، کاهش زمان ، افزایش سرعت عمل وکاهش بکارگیری نیروی انسانی می باشد اما مشکلات امنیتی راهم به دنبال خواهد داشت .
حال که انتخابات الکترونیکی اینده مجلس را در پیش روی داریم از طرفی با پیاده سازی دولت الکترونیک هم فاصله های زیادی داریم به راستی سرنوشت انتخابات چه خواهد شد ؟
اگر چه هنوزدولت نهم ابزارهاوسیستمهای مورد استفاده برگزاری انتخابات الکترونیکی را در انتخابات اتی مجلس به مردم معرفی نکرده است که ایا می خواهد از سیستم کارتهای الکترونیکی سوراخ دار یا از سیسیتم رای گیری ثبت الکترونیکی مستقیم ویا از سیستم رای گیری اینترنتی استفاده نماید که هر کدام ازاینها خود جای بحث دارد .اما انچه که اکنون برای مردم مهم است در انتخابات الکترونیکی این است که رای دهنده بتواند با بالاترین ضریب امنیتی وحفاظتی رای خود را به صورت الکترونیکی ارائه نماید ودغدغه هایی همچون به خطر افتادن امنیت انتخابات واعلام نتایج را برطرف نماید .
اکنون اگر با دید مثبت نگاه کنیم وبگوییم با فرض براینکه دولت بتواند در این فرصت کوتاه باقی مانده تا انتخابات بسترهای تکنولوژی وفنی لازم را برای اجرای انتخابات فراهم نماید.به راستی اگر دستگاهای نظارتی نتوانند در انتخابات اتی از سیستمهایی استفاده کنند که بتواند سازگاری لازم را بین رای دهندگان ومجریان انتخابات برقرار نماید وبه مردم این اگاهی را دهند که از امن بودن سیستمها وزیر ساختهای اطلاعاتی مطمئن باشند قطعا انتخابات با مشکل روبرو خواهد شد