دانشمندان برای کشف سیارههای مسکونی احتمالی بزرگترین تلسکوپ جهان را میسازند.
به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان در نظر دارند، یک تلسکوپ غول پیکر بسازند که به اندازهای قدرتمند است که بتواند سیارههای قابل سکونت شبیه به زمین را در نقاط دور دست منظومه شمسی شناسایی کند.
این تلسکوپ با عنوان «تلسکوپ بینهایت عظیم اروپایی» (E-ELT) نامگذاری شده و اخترشناسان تلاش دارند از یک آیینه بینهایت بزرگ که بزرگ تر از تمام نمونههای موجود باشد در آن استفاده کنند.
به گفته منجمان، تلسکوپ جدید اولین تلسکوپ نوری است که میتواند ضعیفترین و کوچکترین درخشش نوری مربوط به سیارات بسیار دور دست را شناسایی کند.
روزنامه تلگراف در گزارشی در این زمینه نوشته است که ساخت این رصدخانه عظیم پیشرفت علمی مهمی برای اروپا محسوب میشود و قادر خواهد بود سیارات شبه زمینی را در فاصله 100 میلیون میلیون مایلی شناسایی کند.
همچنین با مطالعه روی نشانههای نوری حاصل از این سیارات میتوان آشکار کرد که آیا سطح این سیارات آب دارد یا نه و یا میتوان ترکیبات گازی در اتمسفر آنها را شناسایی کرده و وضعیت و احتمال حیات بر سطح آن سیاره را بررسی کرد.
طراحان تلسکوپ جدید اظهار داشتند تلسکوپ E-ELT که حدود یک میلیارد یورو برآورد شده است، بیش از هر تلسکوپ دیگری که تاکنون ساخته شده دارای شیشههای آیینهیی است.
پیشبینی میشود که این تلسکوپ به قدری قدرتمند باشد که با استفاده از آن بتوان ماه نورد بر جای مانده از ماموریت آپولو را که به اندازه یک خودرو است، بر سطح کره ماه مشاهده کرد.
منبع:اخبار پارسیک