خوشبختی سراغ کسانی می آید که به خودشان کمک میکنند
روزی روزگاری سیلی شهر کوچکی را تهدید کرد و همه بدنبال نجات خود بودند به جز یک نفر که می گفت : « خدا مرا نجات خواهد داد و من ایمان دارم » وقتی آب بالا آمد ؛ یک
جیپ برای نجات او آمد ولی آن مرد گفت : « خدا مرا نجات خواهد داد و من ایمان دارم » و از سوار شدن امتناع کرد ؛ آب کمی بالاتر آمد و به طبقه دوم خانه اش رسید و برای نجات او قایقی فرستادند ولی دوباره آن مرد از رفتن امتناع کرد و گفت : « خدا مرا نجات خواهد داد و من ایمان دارم » و آب باز هم بالاتر آمد و مرد به پشت بام خانه اش آمد و برای نجات مرد هلیکوپتری فرستادند ولی مرد باز هم امتناع کرد و گفت : « خدا مرا نجات خواهد داد و من ایمان دارم » تا اینکه غرق شد و مرد ؛ آنگاه خدا را دید و با عصبانیت گفت : « من به تو ایمان داشتم ؛ چرا نجاتم ندادی ؟ چرا دعاهای مرا نشنیدی ؟ » و سپس خداوند پاسخ داد : من دعاهای تو را شنیدم ؛ پس فکر میکنی چه کسی برای نجات تو ؛ جیپ و قایق و هلیکوپتر فرستاد ؟
میگن یه روز لیلی و مجنون با هم قرار می ذارن. لیلی واسه مجنون پیغام فرستاد که انگار خیلی دوست داری منو ببینی؟ اگر نیمه شب بیای بیرون شهر کنار فلان باغ منم میام تا ببینمت.
مجنون که شیفته دیدار لیلی بود چندین ساعت قبل از موعد مقرر رفت و در محل قرار نشست ولی مدتی که گذشت خوابش برد .
نیمه شب لیلی اومد و وقتی اونو تو خواب عمیق دید از کیسه ای که به همراهداشت چند مشت گردو برداشت و ریخت توی جیبهای مجنون و رفت.
مجنون وقتی چشم باز کرد خورشید طلوع کرده بود آهی کشید و گفت: ای دل غافل یار آمد و ما در خواب بودیم و افسرده و پریشون برگشت به شهر .
در راه یکی از دوستانش اونو دید و پرسید چرا اینقدر ناراحتی ؟ و وقتی جریان را شنید با خوشحالی گفت: این که عالیه آخه نشونه اینکه لیلی به دو دلیل تو رو خیلی دوست داره :
دلیل اول اینکه خواب بودی و بیدارت نکرده به طور حتم به خودش گفته اون عزیز دل من که تو خواب نازه چرا بیدارش کنم و دلیل دوم اینکه وقتی بیدار می شی گرسنه بودی و لیلی طاقت این رو نداشته پس برات گردو گذاشته تا بشکنی و بخوری .
مجنون سری تکان داد و گفت نه اون می خواسته بگه تو عاشق نیستی
اگه عاشق بودی که خوابت نمی برد. تو رو چه به عاشقی...
اسدالله عسگراولادی که نام فامیل او به واسطه فعالیتهای سیاسی برادرش شهرت بیشتری نسبت به او دارد و از تجار بزرگ است، در این مصاحبه خود را تاجر و صادرکننده محصولات کشاورزی و خشکبار معرفی میکند و با بیان اینکه "نفر اول در این رشته نیست بلکه در رتبه پنجم یا ششم است"، تاکید میکند که غیر از یک دوره کوتاه که مشاور اقتصادی محمد علی رجایی بوده، هیچ منصب سیاسی و دولتی نداشته است.
وی که با حکم بنیانگذار جمهوری اسلامی، سرپرست اولین اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و سپس سالها نایبرئیس این اتاق بود، هماکنون ریاست سه اتاق مشترک بازرگانی ایران با چین، روسیه و استرالیا را برعهده دارد. بدین ترتیب او در مصاحبه خود با جام جم، از موضع یک فعال کهنهکار اقتصادی با 53 سال سابقه، انتقادات مهم و قابل توجهی را نسبت به عملکرد اقتصادی دولت احمدینژاد مطرح کرده که با لحن گزندهای هم بیان شده است.
از این رو کمی عجیب است که روزنامه جامجم چنین مصاحبهای را منتشر کرده است، حتی با وجود اینکه روابط نزدیک مسئولان این روزنامه قابل انکار نیست.
واقعیت تاسفبار
عسگراولادی در این مصاحبه با بیان اینکه "چون رهبر معظم انقلاب امر به حمایت همه از دولت احمدینژاد کردهاند، ما از دولت ایشان حمایت میکنیم"، تاکید کرده که در مقایسه با دولتهای قبلی، "معتقدیم این دولت و سیاستهای اقتصادیاش به تمام معنی فشل است."
وی در این باره توضیح میدهد: "شما ببینید در دولت میرحسین موسوی نفت بشکهای 12 تا 15 دلار بود و کشور اداره شد. شما اگر آن قیمت را با قیمت 120 دلاری فعلی مقایسه کنید به یک واقعیت تاسفبار میرسید که سطح فقر الان با سطح فقر آن زمان فرقی ندارد. چرا باید اینطور باشد؟ مگر قیمت نفت ما 12 برابر نشده، پس چرا سطح فقر همان است؟ آن زمان هر دلار آمریکا 6/6 تومان بود که زمان ریاست دکتر موسوی بر بانک مرکزی به 5/10 تومان رسید. اما الان قیمت دلار چند است؟ چقدر ارزش پول ملی کاهش یافته است؟ حتی شما به دولت 8 ساله رهبر معظم انقلاب نگاه کنید. آن زمان نیز نفت به 20 دلار نرسیده بود، اما جنگ و کشور بخوبی اداره شد و هرچند مشکلات حاد وجود داشت، اما احساس تورم و فقر تا این اندازه نبود."
این فعال اقتصادی محافظهکار، سپس به دفاع از عملکرد اقتصادی دو دولت قبلی میپردازد که بارها به طور مستقیم مورد انتقاد احمدینژاد قرار گرفته است و میگوید: "در دولت هاشمی نیز با وجود خرابیهای جنگ، توانستیم دوران سازندگی را ایجاد کنیم و در زمان خاتمی روابط مان با دنیا را اصلاح کنیم و اقتصاد بینالمللیمان را گسترش دهیم. اصلا انکار نمیکنم ما در دولت آقای خاتمی ضعفهای ارتباطی زیادی دیدیم و برخی اطرافیانش را هم قبول نداشتیم و نداریم، اما بالاخره این دولت توانست در دنیا خیلی کارها برای ما بکند."
اولین مسئول اتاق بازرگانی پس از انقلاب سپس تاکید میکند: "ببینید، من یک تاجرم که در سیاست دست دارم، اما دید و نگاهم در سیاست و عمل سیاسی بر پایههای اقتصادی استوار است، چرا که معتقدم سیاست را اصلا اقتصاد تعیین میکند، لذا قبل از انجام هر عمل سیاسی باید صراحتا از خودمان بپرسیم آنچه باقی میماند فایدهاش برای کشور چیست؟ چه منافعی را تامین میکند. سودش برای مردم چیست؟ اگر این سوالات بدرستی پاسخ داده شد، پس عمل سیاسی ما هم درست است، اما رک بگویم، سیاستهای دولت دکتر احمدینژاد به این بعد مهم هیچ پاسخی نداده است."
خودتحریمی در دولت نهم
او همچنین در اشاره ای آشکار به سخنان مکرر احمدینژاد درباره محبوبیت ایران بین ملتهای جهان، خاطرنشان میکند که: "من شاید اکثر کشورهای دنیا را دیدهام و الان نیز زیاد سفر میروم. در این سفرها واکنشهای مردم را نسبت به ایران میسنجم. واقعیت این است که ملتها ما را دوست دارند و دولتها دوست ندارند. این دوستداشتن چیز خوبی است و واقعا دستاورد است و شک نداریم اما چیزی از آن درنمیآید، چون دولتها که تصمیمگیر و تصمیمساز هستند بعضا ما را دوست ندارند. بنابراین منافع اقتصادی ما در دنیا به خطر افتاده است و این حلقه دارد تنگتر میشود. واقعا ما باید در تامین منافع اقتصادیمان سود و زیان عمل سیاسی را در نظر بگیریم و با تکنیک سیاسی خطرها را به در کنیم. حرف من این است که دولت دکتر احمدینژاد در داخل دارد ما را دچار یک خودتحریمی میکند."
عسگراولادی در این باره توضیح میدهد: "خودتحریمی توصیفی است که برای شرایط امروز اقتصادی کشور به کار میبرم؛ موانعی در تولید، سرمایهگذاری و تجارت که باعث رشد قیمتها و کسادی کار فعالان میشود؛ یعنی موانع داخلی که رشد و رونق اقتصادی کشور را با چالش روبهرو کرده است. متاسفانه باید بگویم در بخشی از بدنه دولت، شیوهها و رفتارهایی وجود دارد که هم به رشد قیمتهای داخلی دامن میزند و هم جلوی رشد اقتصادی را میگیرد. من اسم این پدیده را خودتحریمی میگذارم. یعنی خودمان (دولت) جلوی اقتصاد را گرفتهایم."
احمدینژاد اینکاره نیست
این فعال اقتصادی محافظهکار، همچنین در بخش دیگری از گفتوگو به انتقاد از طرح تحول اقتصادی دولت احمدینژاد میپردازد و این طرح را از دو جنبه دارای مشکل ریشهای و اساسی میداند: "نخست از جنبه معنای تحول و دوم از نظر افرادی که میخواهند آن را اجرا کنند. از جنبه معنای تحول، محور اصلی این طرح، مردم دیده شده، نه تولیدکننده، لذا در پایه دچار اشکال است. تصور کنید بسیاری از خانوادههای ایرانی مثلا 300 هزار تومان گیرشان بیاید، فکر میکنید با آن چه کنند؟ پسانداز؟ خیر. کالای غذایی و اساسی میخرند و این یعنی تورم انفجاری. به نظرم، راهحل صحیح در طرح تحول اقتصادی این بود که دولت به جای پرداخت یارانه مستقیم به مردم، میآمد دریافتیهای خودش از تولید و تجارت مانند مالیات و عوارض را برمیداشت تا هزینه واقعی تولید پایین بیاید و هم رونق ایجاد شود و هم قیمتها کنترل گردد. مطمئن باشید با این روش، کمک بسیار بزرگتری به مردم میشود."
وی درباره توانایی دولتمردان نهم در اجرای چنین طرحهای بزرگ اقتصادی نیز معتقد است: "و اما محور دوم، افرادی است که میخواهند طرح تحول به این بزرگی را اجرا کنند. ببینید، من با سیاستمداران فراوانی از نسلهای گوناگون نشست و برخاست کردهام. به دکتر احمدینژاد هم ارادت دارم، اما این افراد این کاره نیستند که بتوانند چنان طرح تحول بزرگی را اجرا کنند. در همین حد و سربسته میگویم، چون با بسیاری از افراد این دولت دوست هستم، اما صلاح مملکت بر دوستی مقدم است."
اخبار ویژه روزنامه های 17 مهر ماه 87
آغاز به کار ستادهای انتخاباتی احمدینژاد
اعتماد: در حالی که هنوز ماهها به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری دهم باقی مانده است، حامیان محمود احمدینژاد به همراه برخی از مسئولان استانی ستادهای انتخاباتی احمدینژاد را راهاندازی کردند. این ستادها فعلاً تحت عنوان ستاد مردمی استقبال از احمدینژاد شروع به کار کرده و با نزدیک شدن به زمان انتخابات شکل تبلیغاتی به خود خواهد گرفت. این ستادها قرار است در ادامه سفرهای استانی فعالیت خود را سازماندهی کنند.
انتشار پیامکهای کردانی
کارگزاران: در شرایطی که ماجراهای کردان بهرغم سانسور خبری صداوسیما به افکار عمومی وارد شده، یک سایت اینترنتی به انتشار لطیفههایی پرداخت که درباره مدرک جعلی کردان در جامعه منتشر شده است. پایگاه خبری البرز علاوه بر این، آمادگی خود را برای نمایش پیامکهای کاربرانش درباره کردان نیز اعلام کرده است.
تایید مدرک فوق دیپلم وزیر کشور
اعتماد، علی کردان مدرک فوق دیپلمش را از دانشسرای ساری دریافت کرده است. در حالی که برخی نمایندگان هفته گذشته پیگیر مدرک فوقدیپلم کردان بودند، روحالله حسینیان اعلام کرد کردان مدرک فوقدیپلمش را در رشته فنی از دانشسرای ساری دریافت کرده است.
چه کسی واسطه مدارک جعلی است؟
صدای عدالت: در حالی که از عصر روز دوشنبه اخبار ضد و نقیض فراوانی مبنی بر استعفای کردان و مهلت یک هفتهای برای استعفای وزیر کشور دولت نهم که مدرک تحصیلی وی جعلی از آب درآمده است، به گوش میرسد که خبرهای رسیده حاکی از آن است که در مجموعه دولت نهم تنها کردان این مدرک جعلی را به عنوان دکترا در اختیار ندارد. شنیدهها حاکی از آن است که این مدارک تحصیلی جعلی که علی کردان نیز به جعلی بودن آن اعتراف کرده است با واسطه یکی از مدیران مجموعه تحت مدیریت رحیم مشایی به دست آمده است.
لاریجانی هم به جمع مخالفان کردان پیوست
جوان: برخی از نمایندگان مجلس عنوان کردند که علی لاریجانی که پیش از این به عنوان حامی وزیر کشور از او نام برده میشد به مجمع مخالفان کردان پیوسته است. بر این اساس گفته میشد که لاریجانی با استیضاح کردان یا استعفای وی موافقت کرده و حمایت خود را از این موضوع اعلام کرده است.
پافشاری احمدینژاد
خراسان: در حالی که برخی از افزایش تعداد نمایندگان منتقد به علی کردان در مجلس خبر میدهند، خبرهایی نیز از پافشاری و حمایت رئیسجمهور از وزیر کشور به گوش میرسد. این در حالی است که شایعات منتشر شده درباره سرنوشت دومین وزیر کشور دولت نهم، به شدت محافل سیاسی را به خود مشغول کرده است.
بازیگر ایرانی در آمریکا
ابرار: در پی حضور بدون حجاب گلشیفته فراهانی مقابل دوربین های تلویزیونی در آمریکا، این بازیگر سینمای ایران اعلام کرد که قصد اقامت در ایالات متحده را دارد... فیلم مصاحبه گلشیفته فراهانی با خبرنگاران آمریکایی که در آن بدون روسری و با پیراهن رکابی حضور دارد، در فضای اینترنت نیز منتشر شده و جزو پربیننده های برخی سایت های ویدیوئی قرار گرفته است. وی در ایران گفته بود اگر در فیلم هایی که در خارج بازی می کند لازم باشد روسری اش را بردارد، از کلاه گیس استفاده خواهد کرد تا حجابش آسیب نبیند.
دهه فجر امسال یک ماهه میشود
سرمایه، مراسم دهه فجر امسال به مدت یک ماه برگزار خواهد شد. بر اساس تصمیم مسوولان ذی ربط به مناسبت سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مراسم 10 روزه دهه فجر که هرسال از 12 بهمن تا 22 بهمن برگزار می شد به مدت یک ماه و از اولین روز بهمن ماه تا پایان این ماه برگزار خواهد شد.
یک استاندار دیگر در راه رفتن!
حزبالله: یک مقام مسئول در وزارت کشور، از برکناری استاندار زنجان در آیندهای نزدیک خبر داد. تغییر استاندار زنجان نهایی شده، اما جایگزین قوام نوذری مشخص نشده است. در ماه اخیر استانداران قزوین، آذربایجان شرقی و تهران جای خود را به استانداران جدید دادهاند و این در حالی است که در یک سال گذشته حداقل 10 استاندار برکنار و یا جابهجا شدهاند. حال آنکه، وزیر کشور بارها اعلام کرده که اصل بر بقای استانداران است.
کنارهگیری قالیباف از انتخابات ریاستجمهوری دهم
صدای عدالت: محمدباقر قالیباف شهردار تهران و یکی از گزینههای اصلی اصولگرایان در انتخابات آتی ریاستجمهوری پس از افزایش احتمال حضور سیدمحمد خاتمی در دهمین انتخابات ریاستجمهوری در هفتههای اخیر به طور ناگهانی از انتخابات کنارهگیری کرد.
با وجود آنکه محمود احمدینژاد روز جمعه با صدور دستوری مبنی بر به تعویق انداختن اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تلاش کرد تا مقاومت بازار در برابر این قانون را از بین ببرد، دیروز اکثر کسبه بازار تهران فعالیت خود را تعطیل کرده و خواستار آن شدند که این قانون به کلی لغو شود. این تعطیلی که در سی ساله اخیر بیسابقه بوده است، نشانه بالا گرفتن مقاومت فعالان اقتصادی کشور علیه دولت احمدینژاد ارزیابی میشود.
اجرای قانون مالیات سه درصدی بر ارزش افزوده که از هفته گذشته با اعتراض گسترده برخی اصناف کشور به خصوص طلافروشان اصفهان در حال تبدیل به یک بحران برای دولت بود، از ابتدای هفته جاری متوقف و برای دو ماه تعلیق شد.
در واقع دولت نهم از ابتدای مهر ماه که اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده را از نقطه صفر آغاز کرد، تنها 18 روز توانست در مقابل اعتراضات بازار دوام بیاورد و پیش از آنکه بتواند از روند اجرایی این قانون نتیجه بگیرد، رئیس دولت مجبور شد در برابر خواسته اصناف کوتاه بیاید و اجرای قانون را موقتا متوقف کند.
این موضوع ابتدا صبح روز چهارشنبه از سوی رئیس اتحادیه طلافروشان اصفهان به اعضای این صنف که در برابر سازمان دارایی و امور مالیاتی این شهر تجمع کرده بودند، اعلام شد و سپس دو روز بعد به عنوان دستور رئیسجمهور از بخشهای خبری صداوسیما خوانده شد.
اما با این حال دیروز در اولین روز هفته، چند صنف عمده بازار تهران از جمله فروشندگان فرش دستباف، پارچهفروشان و طلافروشان به طور کامل تعطیل بودند و بقیه اصناف نیز در وضعیت نیمهتعطیل بهسر میبردند.
این تعطیلی گسترده که به گفته افراد مطلع از سی سال پیش در بازار تهران بیسابقه است، در شرایطی صورت میگیرد که محمود احمدینژاد با انتشار دستور تعلیق اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده به نام خود، تلاش کرده بود پای خود و دولت از این چالش بیرون بکشد و برای انداختن تقصیر کار به گردن مجلس زمینهسازی کند.
در این شرایط و در حالی که اکثر روزنامههای چاپ تهران دستور احمدینژاد برای فرو نشاندن غائله ارزش افزوده را در صفحه اول خود منتشر کردهاند، تعطیلی بخش اعظم بازار تهران به عقیده برخی تحلیلگران نشان از وجود عزمی در بازار برای مقاومت در برابر مجموعه دولت دارد، و نه صرفا قانون مالیاتی اخیر که تنها یک بهانه مناسب به نظر میرسد.
بیاعتنایی بازاریان به دستور رئیس دولت
احمدینژاد در حالی دستور تعلیق قانون مالیات بر ارزش افزوده را خطاب به وزیر اقتصاد صادر کرد که هم او و هم سخنگوی سازمان امور مالیاتی اندکی پیش از دریافت این دستور اعلام کرده بودند که اجرای این قانون در هیچ شرایطی متوقف نخواهد شد.
با این احمدینژاد به بهانه "اجرای صحیح قانون مالیات بر ارزش افزوده و بررسی موانع و مشکلات و رفع نگرانیها و ایجاد رضایتمندی درمؤدیان محترم" به شمسالدین حسینی دستور داد که تا دو ماه هیچ وجهی به عنوان مالیات بر ارزش افزوده از اصناف دریافت نشود و در این مدت راهکار اجرایی مناسبی برای اجرای این قانون تهیه شود.
این دستور در حالی از رسانههای رسمی اعلام شد که پیش از آن، خبر اعتصاب طلافروشان اصفهانی و پیوستن همکاران آنها و اصناف دیگر در بسیاری از شهرهای کشور به این اعتصاب، در رسانههای گروهی بازتاب بسیار ناچیزی داشت.
طلافروشان اصفهان از روز شنبه اعتصاب خود را آغاز کردند و موفق شدند تا روز دوشنبه همه اصناف دیگر بازار اصفهان را هم با خود همراه کنند تا کل این بازار تعطیل شود. از همین روز بازارهای تبریز و مشهد هم با این اعتصاب همراه شدند، تا آنکه در روز چهارشنبه بازار طلای تهران هم نیمهتعطیل شد و عصر همان روز شایعه لغو این قانون بین بازاریان چرخید و در نهایت خبر نامه احمدینژاد در این باره رسما منتشر شد تا اعتراضها فروکش کند.
با این حال بازاریان تهران که امروز موفق شدند بخش عمدهای بازار را به تعطیلی بکشانند، معتقدند که احمدی نژاد باید برای دو سال این قانون را تعلیق کند یا آنکه این قانون به کلی لغو شود. پیشنهاد تعلیق دو ساله، متعلق به خانه صنعت و معدن ایران است؛ اما اکثر بازاریان در گردهمایی اعتراضی امروز در مسجد بازار معتقد بودند که تشکلهای صنفی بازار باید برای لغو همیشگی این قانون از طریق مجلس فعال شوند.
اتهام معترضان بازاری: قاچاق و وابستگی به خارج!
همزمان با گسترش اعتراضات فعالان بازار، مسئولان دولتی و نزدیکان احمدینژاد هم افراد وابسته به خود در شورای اصناف کشور را فعال کردند تا با انتشار اعلامیهها و مصاحبههای تند علیه بازاریان و انتشار شایعاتی مبنی بر برخورد با تحریککنندگان، از تعطیلی بازار جلوگیری کنند.
هرچند روز گذشته این تلاشها به ثمر نرسید و بخش عمدهای از بازار سنتی تهران همچنان تعطیل بود، با این حال رئیس سابق و یکی از اعضای هیئت رئیسه شورای اصناف در مصاحبههایی با خبرگزاریهای فارس و ایرنا، اعتصابکنندگان بازار تهران را به خط گرفتن از خارج از کشور، دست داشتن در معاملات قاچاق و کسب سود نامشروع متهم کردند.
این مصاحبهها و شبنامهها در حالی علیه بازاریان معترض منتشر میشود که برخی گزارشها از بروز اختلافات گسترده بین دو طیف وابسته و منتقد دولت در شورای اصناف کشور و برخی تشکلهای صنفی بازاریان خبر میدهد.
این اختلافها به حدی گسترده شده که این شورا با وجود تحرکات برخی اعضای آن به نفع دولت، تاکنون هیچ بیانیهای که علیه اعتصابکنندگان باشد یا حتی از آنها بخوهد که با توجه به نامه احمدینژاد به اعتراضات خود پایان دهند، منتشر نکرده است.