هر از چندی در فضای سیاسی ایران واژه یا عبارتی بر سر زبان محافل افراطی میافتد تا بدان وسیله با رقیبان خود به نبرد تبلیغاتی بپردازند و یا در صورت لزوم حساب آنان را تسویه کنند.
در اوایل دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی این جمله که "می خواهند مشروطیت را تکرار کنند" نقل محفل نیروهای محافظه کار مخالف دولت بود، جملهای که به عنوان "اتهام" علیه اصلاح طلبان بی امان تکرار و تکرار میشد.
پس از مدتی این جمله از یادها رفت و به جای آن، اتهام "براندازی خاموش" رواج یافت، اتهامی که هیچگونه تعریف حقوقی و قانونی نداشت، اما بر اساس آن شمار بسیاری از دوستان ما را بازداشت، محاکمه و محکوم کردند.
اینک اما بحثی از براندازی هم نیست، بلکه اتهام "ساختارشکنی" جای آن را گرفته است، اتهامی که متاسفانه از زبان برخی از نیروهای داخلی اصلاح طلبان علیه دیگرانی که با آنان متفاوت میاندیشند، تکرار میشود.
اما ساختار چیست و ساختارشکن کیست؟
برای مفهوم سازی این واژهها میتوان به آثار متفکران مکتب ساختارگرایی مراجعه کرد و مفهومی روشن از آن به دست داد، اما به باور من، در بحثهای روزمره سیاسی، اسیر شدن در کلاف سردرگم تعاریف کلی، جز هدر دادن وقت نیست و به جای آن بهتر است که مصادیق جزیی را مطرح و رائه کرد.
از این رو، در اینجا به جای تعریف جامع و مانع ساختار و ساختار شکنی، مصادیق مشخصی را به صورت پرسش مطرح میکنم تا آنها که رقیبان خود را به ساختارشکنی متهم میکنند، پاسخ لازم را ارائه کنند.
اگر بگوییم همه ایرانیان چه آنکه اهل خور و بیابانک است و چه بالاترین مقام سیاسی و مذهبی کشور در مقابل قانون با هم برابرند، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم هر مقام رسمی با هر موقعیت و درجهای به میزان قدرت خود باید مسئولیت و پاسخگویی در باره نحوه استفاده از قدرت خود را داشته باشد، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم حساب و کتاب مالی تمام نهادهای اقتصادی وابسته به حکومت باید به صورت شفاف و علنی مورد بررسی کارشناسانه قرار گیرد، ساختار شکنی است؟
اگر بگوییم نهادهای نظامی، انتظامی و امنیتی حق ورود به رقابتهای سیاسی بین احزاب و جناحها را ندارند، آیا ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم قوه قضاییه باید نهادی مستقل و بیطرف در اختلافهای بین اتباع و حکومت باشد، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم شورای نگهبان باید نهادی اجماعی و بیطرفی سیاسی آن مورد پذیرش تمام گرایشهای فکری در ایران باشد، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم احزاب سیاسی باید از امنیت لازم برای تاسیس، گسترش و رقابت در هر انتخاباتی برخوردار باشند، ساختار شکنی است؟
اگر بگوییم انحصار اطلاع رسانی در دست حکومت باید جای خود را به تنوع و تکثر در نظام رسانهای در همه عرصه های دیداری، شنیداری و نوشتاری دهد، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم چنانچه دستگاه اطلاعاتی مرتکب قتلی شبیه قتلهای زنجیرهای شد، موضوع باید تا شناسایی دقیق عاملان و مباشران قتل دنبال شود، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم مدیر مسئول روزنامهای که از اموال عمومی استفاده میکند اما کاری جز نشر دروغ و تهمت و فحاشی علیه نخبگان ایرانی ندارد، باید عوض شود، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم تبعیض و فقر و فساد بیداد میکند و باید با ریشه یابی آنها، کشور را از شرشان نجات داد، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم همه ایرانیان از هر رنگ و نژاد و مذهب و مرامی دارای حقوق مساویاند و اجحاف علیه احدی روا نیست، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم کسی به علت اظهارنظر خود نباید مجازات کیفری شود، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم همه فرزندان ایران با هر مرام و گرایشی از حق تحصیل و ادامه تحصیل برخوردارند، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراها همه ایرانیها حق انتخاب کردن و انتخاب شدن دارند، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم افشای مفاسد اداری، اقتصادی و سیاسی حق رسانه هاست، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم اعتراض قانونمند و مدنی و مسالمتآمیز حق هر شهروند ایران است و کسی را به این سبب نباید مجازات کرد، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم نیاز کشور به عادی سازی روابط خود با همه کشورها از جمله آمریکاست، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم سیاست ایران در برابر بحران خاورمیانه باید بر مبنای حفظ منافع ملی ایرانیان باشد، ساختارشکنی است؟
اگر بگوییم.......
اگر ساختارشکنی همین هاست، پس همه ایرانیانی که در پی حقوق خدادادی و شهروندی خود هستند، ساختار شکنند و اگر ساختارشکنی جز اینهاست، کدام اصلاح طلب و تحول خواه داخلی در پی تحقق اهدافی جز موارد فوق است؟
باید به فکر کسانی بود که بیایند و وضع موجود را عوض کنند
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی طی سخنانی در جمع اعضای مجمع فرهنگیان، کانون صنفی معلمان و سازمان معلمان ایران با اشاره به ضرورت نظارت بر انتخابات افزود: «ضرورت نظارت بر انتخابات لازمه حرمت و رای آزادانه مردم است، به همین دلیل نظارت وجود دارد و این مهم را از آنجا تنها به دولت واگذار نکردهاند که ممکن است با پول و زوری که دولت دارد بر انتخابات اعمال قدرت کند».
وی ادامه داد: «به گونهای نظارت کنیم که مردم آزادانه انتقاد کنند نه اینکه نظارت را طوری معنا کنیم که گویی تعیین میکنیم مردم به چه کسانی رای بدهند! این خلاف قانون اساسی است. این مسائل لااقل برای ما قابل گذشت نیست.
وی با اشاره به آنچه که در چهار سال اخیر بر کشور رفته است، اعلام کرد: «مردم و کسانی که میخواهند در انتخابات حضور یابند، مطمئن باشند با وضعیتی که در حال حاضر داریم هیچ دولتی هرچند کارآمد باشد، نمیتواند با هیچ معجزهای وضع را به چهار سال پیش برگرداند. مردم باید تحمل کنند، اما هرکس میآید باید طوری برنامهریزی کند که به سوی بهتر شدن اوضاع حرکت کند».
رییسجمهور سابق کشورمان با تاکید بر تعامل تمامی دستگاهها در انتخابات در پیش روی ریاست جمهوری افزود: «همه دستگاهها باید با هم باشند. صدا و سیما در تقابل نباشد، البته نمیگویم دائما تعریف و تمجید کند، بلکه تشکیلاتی که اصلا وظیفه خود را تبلیغات و به اصطلاح افشاگری و دخالت در اموری میداند که نباید دخالت کنند در مقابل نایستند».
وی ادامه داد: «آنهایی که باید به تقوا دعوت کنند و واقعیات را به مردم بگویند بیتقوایی نکنند و در مقابل دولت نایستند؛ اگر همه با هم باشند مردم هم توجیه میشوند و میتوان به عرصه آمد».
وی با اشاره به منزلت معلم و با اشاره به گلایه بعضی از معلمان؛ اهانت به این قشر زحمتکش را ناروا خواند و گفت: «مورد اهانت قرار دادن معلم نه تنها روا نیست بلکه هیچکس حتی حق کوچکترین اهانت به دشمنی که محکوم به اعدام باشد یا بدترین عمل مرتکب شده باشد را هم ندارد».
وی با طرح این سوال که " با توجه به این معیارها و ملاک ها، آیا در مسیر انقلاب به درستی حرکت میکنیم یا نه؟ " اظهار وی با طرح این سوال که " با توجه به این معیارها و ملاک ها، آیا در مسیر انقلاب به درستی حرکت میکنیم یا نه؟ " اظهار امیدواری کرد شاهد روزی باشیم که هیچ کس به خاطر جرم ناکرده به خصوص ابراز وظیفهاش تحت فشار نباشد.
خاتمی گفت: «نقد کردن وظیفه ماست. امام علی(ع) میفرماید؛ انتقاد نه تنها وظیفه است بلکه منتقد باید بتواند بدون لکنت زبان حرفش را بزند. اینها از جمله مسائلی است که هرکس روی کار میآید باید مورد توجهاش باشد».
وی بر وظایف معلمان تاکید کرد و گفت: «یکی از وظایف شما معلمان این است که علاوه بر دادههای علمی و تعلیمات دینی به دانشآموزان آنان را رشد فکری دهید؛ چون آنها هستند که پایههای مردمسالاری و اداره جامعه ما را در آینده محکم میکنند».
رییسجمهور سابق کشورمان در عین حال با اشاره به وعدههای بیتحقق طی دوره گذشته عنوان کرد: «اگر کسی برنامهای که نتوان آنها راپیاده کرد، داده باشد بهتر است نیاید. اینها شرط نیست بلکه شرط وجود است و برای خود فرد شرط است؛ تو اگر میآیی اولا چه میخواهی؟ آیا آنچه میخواهی خواست واقعی ملت است؟ به عنوان کسی که مورد عنایت مردم قرار گرفتهای آیا بیانگر خواست واقعی مردم هستی یا نه؟ آیا برای خودت حسابهایی داری که خیلی هم با مصالح ایران و اسلام سازگار نباشد»؟
وی افزود: «کسی که میخواهد بیاید باید بیانگر خواست مردم باشد و بر سر آن خواستها با مردم به تفاهم برسد وعهد ببندد؛ البته تفاهم در رایی است که مردم به وی میدهند».
وی با اشاره به دو دوره گذشته ریاست جمهوری خود گفت: «معتقدم در دو دوره ریاست جمهوری نوعی از خواستها را مطرح کردم که در هر دو دوره نیز با مردم به تفاهم رسیدهام. اگر برنامههایی در این دورهها عملی نشد، ممکن است عیب و نقص از ما بوده یا موانعی در کار بوده است. چه کسی گفته که حتما باید در قدرت حضور داشته باشیم تا بتوانیم کاری انجام دهیم، بلکه در جای دیگری هم میتوانیم به وظایف خود عمل کنیم».
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سیدمحمد خاتمی وی با هشدار به رواج بداخلاقی در جامعه عنوان کرد: «دروغ بدترین بداخلاقی است. گاهی یک فرد عادی صحبتی میکند، ولی گاهی من مسوول دروغ میگویم یا آمار نادرست، میدهم و این خیلی بدتر است. توهین، تحریف، فحاشی بدترین گناه است اما اگر اینها به نام اسلام و ارزشها مبنا و رویه برخی دستگاهها و تشکیلات شود ـ که بزرگترین وظیفهشان ترویج اخلاق است ـ نشانه بیماری و مشکلاتی است که باید نگران آن بود». وی گفت: «حال اگر کسانی روی کار بیایند که این گروه بداخلاق آنان را نپسندند؛ در مقابل سنگاندازی نخواهند کرد»؟
وی با اشاره به اینکه "حرفهای ما روشن است؛ در آینده با معلمان دانش آموزان و جوانان حرفهای بسیاری دارم" افزود: «حرفهایی در عمق وجدان مردم وجود دارد و با زبان فطرت آنها را گفتهاند. هنر انقلاب اسلامی به این بود که سوار بر خواست تاریخی ملت ایران شد. این خواست با فطرت دینی، خواست دینی ،هویت دینی همسو شد و انقلاب بزرگی را ایجاد کرد که از مهمترین آرمانهایش حاکمیت مردم بر سرنوشتشان بود».
رییس بنیاد باران خاطرنشان کرد: «روشنفکری ایجاب میکند این خواستها را روشنتر، شفافتر و از عمق وجدان تاریخی ملت به سطح خود آگاهی بیاوریم».
وی با تاکید بر اینکه "امروز همه مردمسالاری میخواهند" اظهار کرد: «اینگونه نیست که مردمسالاری مقابل دین باشد. مردم دینشان را میخواهند؛ ولی انقلاب با این شعار که این دین برایتان مردمسالاری به ارمغان میآورد، شکل گرفت. دین اجتماعی، دین حاکم، دینی که میخواهد در عرصه باشد این دین را مردم میخواستند. امام (ره) به آنها دروغ نمیگفت که دین به شما استقلال، آزادی، پیشرفت میدهد. مگر اینها در قانون اساسی نیست»؟
وی افزود: «ما معتقدیم دین باید در عرصه اجتماعی حضور داشته باشد، تفاوت ما با بعضیها این است که دین را با آزادی و پیشرفت ملت سازگار میبینیم. دینی که ما میگوییم منادی عدالت است، البته عدالت ما فقط عدالت اقتصادی،آن هم اقتصاد صدقهای نیست».
خاتمی با اشاره به سخنان رهبرمعظم انقلاب اظهار کرد: «اتفاقا به درستی رهبری فرمودند که باید با فقر، فساد، تبعیض مبارزه کرد؛ هر کس می خواهد بیاید (حالا اگر بنده بخواهم بیایم حرفهای زیادی در عرصههای اجتماعی،سیاسی، اقتصادی، فرهنگی خواهم داشت) باید اینها را در برنامهاش بگذارد؛
اخبار ویژه روزنامه های 20 مهرماه 87
هشدار همسرسخنگوی دولت درباره تشکیل مجلس لردها
کارگزاران: همسرسخنگوی دولت، در تازهترین موضعگیری خود، به انتقاد از دریافتهای 100 میلیون تومانی نمایندگان مجلس پرداخته و گفته که اگر دریافت چنین مبالغ کلانی توسط نمایندگان مجلس، باب شود، یک مجلس «لردها» و «اشراف» را شاهد خواهیم بود که دیگر ملی و اسلامی نیست. وی در ادامه پرسیده: قسمتی از آن مبلغ 100 میلیونی، 20 میلیون تومان برای خرید اتومبیل است، آیا 20 میلیون قیمت حداقل ماشینی است که یک نماینده میتواند بخرد؟
نصب دوربین مداربسته در دانشگاه
اعتماد: دانشگاه تربیت معلم سبزوار در خوابگاه ها، سلف و سایر محل های پررفت و آمد دانشجویان دوربین مداربسته نصب کرده است. با آغاز سال تحصیلی جدید و ورود دانشجویان به دانشگاه تربیت معلم سبزوار، دانشجویان دوربین های پیشرفتهای را در خوابگاه ها، سلف و محل های پررفت و آمد مشاهده کردند.
ویزای کوفی عنان با تاخیر صادر شد
اعتماد ملی، ویزای کوفی عنان دبیر کل پیشین سازمان ملل برای حضور در همایش گفتوگوی ادیان صادر شد. علیاکبر اولیا نماینده یزد با اعلام این خبر یادآور شد که با توجه به تاخیر ایجاد شده در صدور ویزای وی از جانبه وزارت خارجه، ممکن است که عنان نتواند در این همایش شرکت کند.
اعترافگیری ناکام از دبیر کل فدائیان اسلام
کارگزاران: در پی اعلام حمایت محمدمهدی عبدخدایی، دبیرکل جمعیت فداییان اسلام، از نامزدی آقای خاتمی، فارس دیروز در مصاحبهای کوشید وی را به تکذیب حمایت خود وادارد، اما عبدخدایی ضمن تاکید بر مواضع قبلی خود گفت: از نظر شخصی به ایشان علاقهمندم. زمانی که ایشان وزیر ارشاد بود من عضو شورای عالی هنر بودم و ایشان را آدم نیکنفسی میدانم.
کارشناس جدید فارس
اعتماد: خبرگزاری «فارس» که یکی از منابع خبری نزدیک به دولت محسوب می شود، به تازگی برای نظرخواهی درباره مسائل سیاسی از همسر غلامحسین الهام سخنگوی دولت نظرخواهی می کند. فاطمه رجبی همسر الهام به واسطه انتقادات تند و تیز و ادبیات نه چندان متعارف تاکنون اتهاماتی را متوجه روسای دولت اصلاحات و سازندگی و سایر رقبای انتخاباتی احمدی نژاد کرده است. مصونیت وی از هر گونه برخورد مورد اعتراض برخی محافل قرار گرفته است. وی در مصاحبهای اعلام کرده بود چندان با اینترنت سروکار ندارد و اغلب مطالبش را در آشپزخانه می نویسد.
تابناک از خواب بیدار شد
کارگزاران: با گذشت چندین ماه از ماجرای عباس پالیزدار و اتهامات تند وی علیه چهرههای شاخص جناح راست، سایت تابناک مدعی یافتن سندها و اخباری از ارتباط پالیزدار با نمایندگان و بزرگان اصلاحطلب شد. این سایت البته در توضیح «اسناد!» خود نوشته: «پالیزدار در سال 82 به همراهی فردی با نام «آ.ک» خانه صنعتکاران ایران را راهاندازی میکند. در همان زمان، 40 نماینده مجلس ششم نیز در نامهای از خاتمی خواسته بودند به پالیزدار و خانه صنعتکاران کمک مالی و وام پرداخت کند.»
احتمال سوءقصد به متکی در پاکستان
جامجم: پنجشنبه شب در اسلام آباد، پایتخت پاکستان به طور رسمی اعلام شد. فردی که پوشیه انداخته بود و قصد داشت خود را همزمان با ورود وزیر امور خارجه ایران در فرودگاه اسلام آباد منفجر کند، بازداشت شد. این موضوع را وزارت کشور پاکستان اعلام کرد، اما بعضی تحلیلگران و ناظران در اسلامآباد درباره درستبودن این خبر ابراز تردید کردند، زیرا گفته میشود هدف از اعلام این خبر، تاکید بر توانایی سازمانهای امنیتی پاکستان در بازداشت افراد انتحاری بوده است.
عزل یک معاون فرماندار به خاطر صیغه!
صدای عدالت: یک پسر جوان در گزارشی به پلیس 110 مدعی شد که معاون فرماندار شهرشان مدتی است که با تردد به خانه آنها و ارتباط با مادر او آسایش زندگیشان را برهم زده است. این معاون فرمانداری به رئیس ارشد خود و دیگر مسئولان اعلام کرده است که مادر این جوان همسر موقت اوست. اما گزارشهای حاکی است که این فرد به توصیه استاندار از سمت خود برکنار شده است. این معاون سابق فرماندار 25 سال سابقه کار در آموزش و پرورش دارد و پس از برکناری در یک مدرسه شروع به کار نموده است.
ما هم مثل رضاخان نمیتوانیم
کارگزاران: امام جمعه مشهد که از منتقدان جدی وضعیت حجاب در جامعه است و معمولا هر هفته سخنرانیهای تندی در اینباره ایراد میکند، دیروز و در تازهترین خطبهاش گفت: «نمیخواهیم با قدرت سرنیزه حجاب را در کشور تثبیت کنیم؛ همانطوری که رضاخان نتوانست با قدرت سرنیزه بیحجابی را در کشور تثبیت کند». سیداحمد علمالهدی در عینحال از اینکه دستگاههای فرهنگی در زمینه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف «یا قاصرند یا مقصر»، انتقاد کرد.
اخبار ویژه روزنامه های 24 مهرماه 87
نگرانی حامیان دولت از نشست یزد
کارگزاران: در آستانه برگزاری همایش «یزد، بستر تمدن باستانی و مظهر گفتوگو» که قرار است امروز و با حضور مهمانان عالی بینالمللی به میزبانی آقای خاتمی در یزد برگزار شود، تشکلهای دانشجویی حامی احمدینژاد با انتشار اطلاعیههایی در یزد به فضاسازی علیه خاتمی و اصلاحطلبان روی آوردهاند. در این اطلاعیهها از زوایای مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی اقدام حامیان خاتمی زیر سوال رفته است. گفتنی است حامیان دولت به شدت از فعال شدن نیروهای اصلاحطلب در استانها و آغاز برگزاری همایشها و نشستهای این جریان و بروز اقبال مردم به خاتمی، ابراز نگرانی میکنند.
تغییر 66 مدیر منطقه آزاد کیش در پنج ماه
سرمایه: تغییر و تحولات مدیریتی در منطقه آزاد کیش ظرف پنج ماه گذشته که از انتصاب مدیر عامل جدید این منطقه آزاد میگذرد، در حجم گستردهای انجام شده و مصداق عینی مدیریت اتوبوسی و تغییرات فلهای شده است.
افزایش احتمال استعفای کردان
کارگزاران، پس از آنکه هفته گذشته کارگزاران از استعفای علی کردان از وزارت کشور خبر داد ولی او این موضوع را تکذیب کرد، دیروز یک سایت خبری اصولگرا خبر از آن داد که شایعه استعفای کردان «لحظه به لحظه به زمان تصدیق و اثبات خبر نزدیک میشود».
تکذیب استعفای جوانفکر و یک سوال
کارگزاران: استعفای علیاکبر جوانفکر از سمت مشاور مطبوعاتی رئیسجمهور تکذیب شد. وی دیروز در واکنش به اخباری که در این زمینه به نقل از «منابع آگاه» در سایتهای اینترنتی درج شده بود، گفت: منابع آگاه این سایتها ناآگاه بوده است. گفتنی است سایر مدیران و مشاوران احمدینژاد هم که تابهحال مستعفی یا برکنار شدهاند، ابتدا این مسائل را تکذیب کرده بودند. باید دید ماجرای جوانفکر هم از همین جنس است؟
حضور مشاور احمدینژاد در آمریکا
اعتماد: حمید مولانا مشاور محمود احمدی نژاد که همسفر وی به نیویورک نیز بود هنوز در امریکا به سر می برد. در شرایطی احمدی نژاد و هیات همراهش هفته پیش به تهران بازگشتند که مولانا مشاور احمدی نژاد هنوز در نیویورک است. مولانا تابعیت امریکایی دارد و مردادماه امسال به پست مشاوری احمدی نژاد منصوب شد.
لحن پورمحمدی هم انتقادی شد
کارگزاران: مصطفی پورمحمدی وزیر سابق کشور و رئیس سازمان بازرسی کل کشور که روز دوشنبه برای نامزدی انتخابات ریاستجمهوری اعلام آمادگی کرده بود، دیروز هم طی سخنانی در ارومیه به شدت از «تصمیمات نادرست مسوولان ملی» که باعث شده است فرصتهای ایران به تهدیدی علیه خودمان تبدیل شود، انتقاد کرد. به نظر میرسد با جدی شدن احتمال نامزدی پورمحمدی انتقادهای صریح و تلویحی وی از دولت هم بالا خواهد گرفت.
بیلبوردهای فیلم سه زن جمعآوری شد
صدای عدالت: دفتر بامداد فیلم تهیه کننده فیلم سه زن خبر داد که بیلبوردهای تبلیغاتی این فیلم توسط اداره ارشاد تهران از سطح شهر جمعآوری شده است. براساس اعلام بامداد فیلم، این بیلبوردهای تبلیغاتی که تنها امکان تبلیغاتی فیلم سه زن بوده است پس از تغییرات فراوان به تایید مراجع قانونی رسیده بود ولی به دلیل آنچه که بدحجابی موجود در تصاویر نامیده شده، جمعآوری شده است.
احمدینژاد باز هم شعار «تغییر» میدهد؟
کارگزاران: در حالیکه نزدیکان احمدینژاد ورود این جریان به بحثهای انتخاباتی را تکذیب میکنند، مشاور تبلیغاتی احمدینژاد اولین شعار وی را مطرح کرد. مهدی کلهر دیروز به ایرنا خبر داد که در صورت انتخاب مجدد احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری، بهطور یقین برخی از اعضای کابینه دولت و شکل سفرهای استانی تغییر خواهد کرد. وی همچنین با طرح شعار «احمدینژاد تغییر را جزء اصول اولیه خود میداند»، عملا کوشیده شعار «تغییر» را که از سوی کروبی مطرح شده، کمرنگ سازد. گفتنی است احمدینژاد در انتخابات دوره قبل هم با شعار تغییر به مقابله با آقای هاشمیرفسنجانی برآمد، اما عملا این تغییر به معنای برهم ریختن سیستم اداره کشور و مشکلات گسترده بهویژه در حوزه اقتصادی بود.
بازداشت چهار تن از دراویش سلسله نعمتاللهی
اعتماد: سیاوش ساکی، مرتضی سپندار، امین صفاری و هادی اباذری چهار تن از دراویش سلسله نعمتاللهی گنابادی در کرج بازداشت شدند. این چهار درویش عصر روز پنجشنبه 11 مهرماه توسط نیروهای انتظامی و اطلاعاتی در مقابل حسینیه دراویش در کرج دستگیر و به بند 6 زندان رجایی شهر منتقل شدند.
روزنامه میلیاردی و نگرانیهای باندی
کارگزاران: پس از آنکه روز یکشنبه اعضای هیات مدیره موسسه آتیه که اغلب از فعالان رسانهای نزدیک به دولت نهم بودند، از سوی رئیس سازمان تامین اجتماعی برکنار شدند و مدیرعامل موسسه نیز سردبیری روزنامه خورشید را واگذار کرد، سایت اصلی حامیان دولت دیروز با نگرانی خبر از آن داد که معاون فرهنگی سازمان تامین اجتماعی در دولت اصلاحات به عنوان سردبیر این روزنامه معرفی شده است. رجانیوز خبر داده که ابراهیم رستمیان در دولت اصلاحات معاون امور فرهنگی سازمان تامین اجتماعی بوده و به لحاظ گرایشهای فرهنگی و سیاسی کاملا همسو با مواضع دولت وقت عمل میکرده است. گفتنی است انتقاد و شبهه اصلی شکل گرفته در قبال روزنامه خورشید در محافل مطبوعاتی، مربوط به منابع مالی و هزینههای گسترده آن است که بدون رضایت کارگران، بیمهشدگان و بازنشستگان تامین اجتماعی از جیب این طبقات کمدرآمد هزینه تبلیغات انتخاباتی احمدینژاد خواهد شد. این درحالی است که مدعیان عدالت در دولت نهم و از جمله سایت اصلی این جریان، صرفا نگران ترکیب تیم این روزنامه و باندبازیهای داخلی آن هستند.
تلاش یاران قالیباف برای ایجاد جریانی جدید
صدای عدالت: یک منبع نزدیک به قالیباف گفت: قالیباف از تداوم وضع موجود حمایت نمیکند و خواهان تغییر شرایط موجود است. با بیان این مطلب گفت: حامیان قالیباف یا اصولگرایان اصلاحطلب درصددند به مرور در عرصه سیاسی کشور تبدیل به یک جریان پایدار و موثر شوند از این رو به انتخابات از زاویه تاثیرگذار و حضور فعالی که یک جریان سیاسی میتواند داشته باشد نگاه میکنند. وی افزود: البته امتیازی که این جریان برای خود در نظر میگیرد این است که در عرصه مدیریتی و سیاسی نماد و چهرهای دارند که میتواند اندیشهها و شیوههای نگرشهای فکری جریان اصولگرایان اصلاحطلب را در عرصه عملی و اجرایی به صورتی عینی پیش روی مردم قرار دهد.
خط تلفن داغ برای خبرنگاران
اعتماد: دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران کتابچهای را در راستای آشنایی و نحوه برقراری تماس با یک شماره مشخص خارج کشور ویژه خبرنگاران و اصحاب رسانه چاپ و آن را در دفاتر برخی خبرگزاری ها و سایت های خبری توزیع کرده است. این کمیته با راه اندازی این خط 24ساعته ویژه خانواده های خبرنگاران و نامگذاری آن به عنوان «خط داغ» اعلام کرده است از این طریق قصد دارد در صورت دستگیری یا ناپدید شدن خبرنگاران موضوع را پیگیری کند. در این کتابچه علاوه بر شماره تلفن مذکور، نشانی اینترنتی و پستی کمیته بین المللی صلیب سرخ، نحوه برقراری تماس تلفنی و چگونگی ارائه اطلاعات به این کمیته تشریح شده است.
دو نظامی در استانداری آذربایجان شرقی
کارگزاران: پس از تغییرات در سطح وزارت کشور و همچنین تغییر استاندار آذربایجان شرقی و انتصاب علیرضا بیگی به این سمت، دو نفر از مدیران این استانداری نیز تغییر کرد. ایسنا در این رابطه گزارش داد که سردار رستمی فرمانده یگان ویژه انتظامی به جای غفاری و سرهنگ روستایی معاون امنیتی اسبق نیروی انتظامی به جای سیاح در سمتهای یاد شده، منصوب شدهاند.
| ||
رئیسجمهور سابق کشورمان تاکید کرد: قدسیزدایی در جهان جدید، عکسالعملی در برابر سوءاستفاده از امر قدسی برای قدسی کردن همه چیز و همه امور بوده است. |