بیا و کودک دلگیر دل به خانه ببر
به آشتی برسانش به آشیانه ببر
به روی بغض گلو گیر باز کن در را
رمیده جوجة بی بال و پر به لانه ببر
ببار دست نوازش بکار دانه ی مهر
و زیر بارشی از اشک دانه دانه ببر
به صرف یک غزل ناب میهمانم کن
به شب نشینی شبهای شاعرانه ببر
رها ز رخوت این خاک تیره ام بنما
به نبض پر تپش و رویش جوانه ببر
به چینی از شب یلدای زلف راهم ده
به دستیاری دندانه های شانه ببر
به محفلی که رفیعست و همزبانانش
مرا به هرکه پرستی به یک بهانه ببر
محمد رفیع طاهری
بسم الله الر حمن الرحیم
سلام براشکور بویژه روستای دشتک
اشکور بویژه روستای دشتک را دوست دارم ،چون علاقهء آن در خون من است ، علیرغم مشکلات ،محدود یتهاو... به صداقت ، تعهد،پشتکار، و افتخار آفرینی های هموطنانم عشق می ورزم.
این وب لاگ جهت معرفی؛ آسیب شناسی ؛محرومیت و مشکلات منطقه بویژه روستای دشتک برای اطلاع رسانی بمنظور ایجادرفاه حال مردم ؛ارتقائ سطح درآمد آنها؛ توسعه اقتصاد کشاورزی و.. راه اندازی گردیده است.
از اینرو دست یاری را بسوی همه؛ علی الخصوص هموطنانم می فشارم و مزید امتنان خواهد شد؛ ما را برای دست یابی اهداف مذکوریاری و کمک فرمایند.
با احترام: تقی غلامی دشتکی
بسمه تعالی
معرفی روستای " دشتک " dashtak"
تصویر روستای دشتک
در ماه اسفند
تعریف :
روستای دشتک، آبادی کوچکی بر قطعه زمینی هموار و با شیب نسبتاً تند، بر کمرکش کوهی در فاصله حدود 5 کیلومتری غرب روستای شوئیل واقع گردیده اسـت که با " ک " تــصـغیر به مـعنـی " دشت کوچک" تعریف می گردد.
به عبارت دیگر اولیه خانه ای که در روستای مذکور بنا گردید، در جلوی آن دشت کوچکی واقع شده بود که به همین دلیل، آن آبادی را " دشتک" به معنی دشت کوچک نامیده اند، زیرا سایر قسمت زمین های روستا دارای شیب تند دارد .
معرفی و موقعیت جغرافیایی روستای دشتک:
روستای دشتک ،یکی از روستا های بسیار محروم دهستان شوئیل ،بخش رحیم آباد ،شهرستان رودسر ، استان گیلان می باشد.
محدوده جغرافیایی حوزه روستای دشتک از شمال و غرب به حوزه روستای زراکی ،از جنوب به حوزه روستا های تلابنک و تازه آباد واز مشرق به حوزه روستای شوئیل (مرکز دهستان شوئیل )متصل وفاصله روستای دشتک تا مرکز دهستان و روستای شوئیل حدود 5 کیلومتر می باشد.
براساس اعلام سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان در سال 1383،دهستان شوئیل مشتمل بر تعداد56آبادی، 951 خانوار و 4339نفر جمعیت است.
تاریخچه:
براساس بررسیهای بعمل آمده، قدمت روستای دشتک تقریباً به سالهای 1150 هجری شمسی بر می گردد. اولین فردی که منطقه مورد نظر را بعنوان آبادی، فعال و محل سکونت خود انتخاب نمود، شخصی بنام " علی عسکر" بوده است .
بر مبنای مصاحبه با ریش سفیدان و پیران محل و اظهار نظر آنها، علی عسکر از اهالی شهر تنکابن استان مازندران بوده که پدر ایشان دارای 4 فرزند پسر بود . بنا به اوضاع و اقلیم آن زمان و دلایل خاص منطقه، یکی از برادران علی عسکر در همان شهر تنکابن، دیگری در روستای کلرود ازدهستان اشکور علیا و سیارساق ییلاقی،سومی درمنطقه تله سرروستای رومدشت(فرزندان آن با شهرت رستم پورمعروف هستند) و چهارمی نیز بنام " علی عسکر" روستای فعلی دشتک را بعنوان محل سکونت خود انتخاب نمودند .
شایان ذکر است که روستای دشتک و سایر روستای اطراف که به منطقه اشکور معروف است، قبل از سالهای 1338 از توابع شهرستان تنکابن استان مازندران بوده ، بطوریکه در شناسنامه اهالی قدیم روستای مذکور، صادره از تنکابن می باشد و این موضوع گواه این مطلب است .
در سال 1338 شهرستان رودسر از شهرستان لاهیجان انتزاع گردید که در آن زمان قسمت اعظمی از منطقه اشکور از جمله روستای دشتک، جزء توابع رحیم آباد شهرستان رودسر بحساب آمد.
انشائ اله در آینده بیشتر با روستای محروم دشتک، مشکلات ، جوانا ن افتخار آفرین و مردم سخت کوش این دیار آشنا خواهید شد.
دست یاری را بسوی همه می طلبیم و بسیار خوشحال خواهم شد که مارادراین زمینه کمک می نمایید.
با احترام : تقی غلامی
فندوق فندق به دلیل دارا بودن مواد نشاستهای، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و آهن، غذای مناسبی برای مبتلایان به بیماری قند است. | |
فندق دارای 36درصد روغن و 5/17 درصد قند و 13درصد پروتئین و 35درصد فسفر بو ده و دارای ویتامینهایB1 ، B2، E، وعناصرکلسیم و فسفر می باشد. و ویتامین E نیز در تولید گلبول های سفید و قرمز خون موثر است. «آنهایی که کارهای فکری میکنند باید فندق بخورند زیرا فندوق به دلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت میکند. »
|
عسل و میوههای مغز دار در کاهش جربی خون موثر است
مصرف عسل و میوههای مغزداری چون پسته، فندق و گردو باعث کاهش کلسترول خون میشود.
افرادی که میخواهند کلسترول خون خود را کاهش دهند باید عسل، بادام، پسته، فندوق و گردو را هم به میوهها و سبزیهای رژیمی خود اضافه کنند.
نتایج تحقیقات نشان داد که عسل حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است و مانند اسفناج، سیب، پرتقال و توت فرنگی میتواند با رادیکالهای آزاد تولید شده در بدن که به سلولها آسیب میرساند مبارزه کند.
در این بررسی 25 مرد 18 تا 68 ساله به مدت پنج هفته آزمایش شدند و در این مدت هر یک از آنها روزانه 4 قاشق غذاخوری عسل که در یک لیوان آب حل شده بود، خوردند و پس از پایان پنج هفته مشخص شد که سطح آنتی اکسیدانها در خون این افراد نسبت به پیش بالاتر رفته و میزان کلسترول آنها کمتر آمده است.
در مطالعه دیگری هم نشان داده شد که مصرف میوههای مغزدار مثل بادام با این که خودشان حاوی چربی هستند ولی چون چربی آنها از نوع چربی غیر اشباع است، باعث کاهش میزان کلسترول بد یا LDL شده، در نتیجه خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
? بسمه تعالی ?
خشکسالی به باغات فندق اشکورات شهرستان رودسر خسارت زیادی وارد کرد.
بر اثر گرمای بی سابقه ماههای تیر و مرداد ماه سالجاری در گیلان بویژه در اشکورات شهرستان رودسر که مناطق کوهستانی و کم آب می باشد،آسیب و خسارت جدی به محصولات صیفی ،باغات و علی الخصوص به فندق بعنوان محصول اصلی واستراتژیک منطقه، خسارت جدی و زیادی وارد کرده است .
شایان ذکر است ،اینجانب که از نزدیک قسمتی از باغات فندق منطقه را بازدید نمودم ، بدلیل اینکه محصول فندق با افزایش گرمای شدیدو کاهش بارندگی مواجه گردیده است، قبل از رسیدن کامل وباردهی ،فندق ازدرخت بصورت سبز و نیم رس ریزش کرده و هم اکنون درختان در حال خشک شدن می باشند.
بر اساس بررسیهای به عمل آمده ،اظهارنظر فندق کاران و مشاهدات عینی میزان خسارات وارده به باغات فندق به میزان 50الی 100درصد پیش بینی و برآورد می گردد.
در این رابطه به نقل از سایت اینترنیتی شهرستان رودسر وفارس نیوز ، جناب آقای امیر جانبازی مدیر محترم جهاد کشاورزی شهرستان رودسر،از کاهش 15درصدی باردهی باغهای فندق مناطق اشکورات رحیم آباد رودسر در سالجاری خبر داده است.
ایشان در روز دوشنبه در گفتگو با خبر نگار ایرنا افزود :
گرمای هواو کاهش بارندگی در دو ماه گذشته به باغات فندق اشکورات رحیم آباد رودسر خسارت زده است .به گفته وی ، از مجموع 12000هکتار باغ فندق اشکورات رحیم آباد رودسر ،8000 هکتار به دلیل خشکسالی آسیب دیده است.
جانبازی در ادامه گفت:
شهرستان رودسر از لحاظ تولید سطح زیر کشت فندق در کشور مقام اول را دارد و این محصول در مناطق اشکورات رحیم آباد رودسر برداشت می شودو 15هزار خانوار به کار کشت فندق در این شهرستان مشغول هستند.
ضمنا؛ میزان تولید فندق در اشکورات رحیم آباد شهرستان رودسر در سالجاریُ حدود 15000تن پیش بینی شده بود.
با توجه به مراتب بالا و با عنایت به اینکه محصول فندق از محصولات تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی نمیباشد ،ضروری است و پیشنهاد میگردد:
-1مسولین ذیربط در بخش رحیم آباد و شهرستان رودسر تسریعا نسبت به تشکیل جلسه ستاد حوادث غیر مترقبه اقدام نمایند.
-2در مر حله بعد با اعزام کارشناسان ،نسبت به میزان خسارت وارده برآورد نموده و مراتب را به ستاد حوادث غیر مترقبه در استان و کشور جهت اخذ اعتبارات بلاعوض و تسهیلات ویژه خشکسالی برای خسارت دیدگان منعکس نمایند.
-3تسهیلات (وام های )دریافتی قبلی فندق کاران و کشاورزان منطقه حداقل به مدت دو سال تمدید گردد.
-4به منظور تامین آسایش فندق کاران ،مسئولین محترم، بیمه محصول فندق را از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی بطور جدی پیگیری نمایند.
-5شورای های اسلامی روستا ها ضمن پیگیری، همکاری صمیمانه و صادقانه ای با مسئولین سازمانها ، نهادها و کارشناسان اعزامی داشته باشند.
-6 انتظار می رود،جناب آقای عباسی نماینده محترم مردم شهرستانهای رودسرواملش در مجلس شورای اسلامی ، همچون گذشته مراتب راازمسئولین ذیربط درمنطقه پیگری وازطریق کمیسیون کشاورزی درمجلس چاره اندیشی نماید .
با احترام : تقی غلا می