سلام بچه ها من اینجا اومدم تا با هم بیشتر آشنا شیم من رضا هستم 16 سالمه ساکن تهران و متولد شهر لواسان روستای راحت آباد در این عکسهای راحت آباد را میزارم امید وارم واستون جالب باشه
بازهم سلام ؛ یکی از بخشهای کلاردشت به نام کلارستاق میباشد. وقتی از جاده ی چالوس به انجا میخواهیم حرکت کنیم قبل از رسیدن به مرزن اباد در محلی به نام دزدبن جاده ی به فرعی کشیده میشود که این جاده فرعی که در دل کوهستان است روستاهها و ابادی های زیادی وجود دارد که بعد از گذراندن چند روستا به این منطقه ی خوش اب و هوا میرسیم. کوه های اطراف این روستا ادامه ی رشته کوههای علم کوه لشکرک میباشد . کوههای انجا پوشیده از جنگل و مراتع است . در بخش غربی و جنوبی ان رودخانه های پر ابی به نام منار و غیره... این روستا دارای 30 خانوار میباشد که به زبان محلی مازندرانی کلارستاقی صحبت میکنندکه مثال ان اب =او برادر= برار !!!!! در این روستا یک مدرسه ی 4 کلاسه ویک مسجد و امامزاده وجود دارد که این امامزاده 1سال بیشتر نیست که پیدا شده!!!؟؟؟ درباره ی امامزاده ::شبی یکی از بچه های ان روستا خوابی دید و فردای ان روز دو نفر به انجا رفتند و انجا را کنده و استخوانهایی پیدا کردند و بعد خواب ان بچه تعبیر شد و از ان به بعد انجا امامزاده شد ...!! در دامنه ی کوههای این روستا گیاهان و سبزی های معطری رشد میکند که از جمله منبع غذایی و دارویی مفیدی میباشد مثل ترم =که برای دل پیچه مفید است سبزی دیگری به نام جرن و اساک = برگ چغندر وجود دارد که در اشهای محلی کاربرد دارد. عسلک= گل گاو زبان هم برای خیلی چیزها مفید است . از جمله میوه های ان ازگیل- سیب ترش-حلی=الوچه و حمرود =گلابی صحرایی و قرمز قالک=توت فرنگی و همچنین قارچ های وحشی قابل خوردن وجود دارد که به ان کمان گوش میگویند که وقتی رعد و برق میزند ان به وجود میایید . کار مردم این روستا کشاورزی و دامپروری است. تعداد زیادی اغشام در ان وجود دارد که شغل اصلی مردم را تشکیل میدهد . تحصیل کردههای این روستا بیشتر در شهر کرج و چالوس هستند و پدران و مادران انها در روستا هستند . تابستان محل ییلاقی خوبی برای شهر نشینان است که از گرمای شهر خود سفر کرده و چند روزی را در دامنه های کوهها در ان هوای پاک و با صفا به گردش و تفریح بپردازند.. از مکان های دیدنی و تفریحی این روستا چشمه ی بور دره و ابشار بوردره و داوه و پل منار دره است . هوای لطیف تابستانی همراه با مه غلیظی روستا را در خود جای داده است . بعضی وقتها انقدر سرد میشه که باید بخاری هیزمی روشن کنیم. از گردشگران و علاقه مندان به این روستا دعوت میشود که چند روزی را در روستا ما باشند تا فامیلهای ما از انها پذیرایی کنند .. ادرس= جاده ی کرج-چالوس بعد پیچ هزار چم نرسیده به محله ی دزدبن بعد از رستوران البرز سمت چپ جاده ی روستای دلیر- انگوران گیجان....... متنی از کلمات انها پدر = پیر مادر = مار خواهر زاده = خواخر زاء عمو = عامو گاو = گو وخیلی چیزهای دیگر ..........!!!!!؟؟؟؟؟
قسمت چهارم و پایانی طرح یکپارچه سازی
البته ناگفته نماند که به علت تخصصی بودن، پاره ای ازمطالب حذف گردیده اند و شاید در جاهایی مطالب نارسا باشد به بزرگواری خودتان مارا می بخشید.
ج – مسائل فنّی شامل پروژه سازی و اجراء:
1 – پروژه سازی
پروژه سازی در سه مرحله انجام می گیرد:
- ارزیابی کلی از وضعیت منطقه با تهیه نقشه توپوگرافی با مقیاس 5000 : 1 و 2500 : 1 و عکس های هوایی، تهیه و دریافت نقشه های زمین شناسی، خاکشناسی و داده های هواشناسی و سرانجام نقشه وضعیت آبیاری و زهکشی و منابع آبی و جستجو در مورد برنامه های آینده توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی و راهسازی.
- تهیه نقشه کاداستر و توپوگرافی منطقه عملیات با مقیاس 1000 : 1 تا 5000 : 1 جمعیت تعیین محدوده مالکیت ها، پراکندگی کرت های موجود و وضعیت جاده ها و موقعیت کانال های آبیاری و زهکشی ( پروفیل طولی و عرضی ) و محل تأسیسات مسکونی.
- براساس استاندارد مرسوم ابتدا طرح ریزی شبکه کانال های اصلی آبیاری و زهکشی و جاده های زراعی انجام شده و سپس موقعیت پایانه ها و تأسیسات آبیاری و زهکشی آن و جاده ها هماهنگ با شکل و اندازه مناسب بلوک های زراعی طراحی می شود.
طراحی کانال های آبیاری:
طراحی کانال های آبیاری براساس سهولت دسترسی به کرت ها توسط روستائیان و قابلیت کنترل مستقل آبیاری و زهکشی هریک از کرت ها و بلوک های مزرعه انجام می گیرد.
درجه بندی کانال ها :
ظرفیت کانالها :
شبکه کانالها :
مقطع کانالها :
طراحی کرت ها :
اندازه کرت ها با توجه به راندمان آبیاری، راندمان کارکرد ماشین آلات تعریف شده، شیب زمین، نوع خاک و سهولت کنترل عملیات آبیاری و زهکشی انجام می گیرد. برای تراکتور کوچک سطح انتخابی 3/0 تا 4/0 هکتار بالاترین راندمان به کارگیری ماشین آلات را دارد.
عموما، کرت ها به دو شکل مربع و مستطیل می باشند. بهترین و مناسبترین شکل برای کرتبندی مستطیل است که دو اصل برای انتخاب آن دخالت داشته اند :
1) ماشین آلات کشاورزی بیشتر راه بروند و شخم زده و کمتر دور بزنند.
2) حرکت یک بعدی گل آب بهتر است و تسطیح هم آسانتر انجام می شود.
که هر دو عامل، باعث عدم افزایش سوخت، بالا رفتن راندمان ماشینآلات و استفاده از زمان کمتر هستند.
به همین دلیل بهترین شکل مستطیل است و نزدیکترین شکل به آن مربع است.
یکی دیگر از مسایلی که در انتخاب کرت به ما کمک می کند استفاده از جاده است. شکل کرتها باید طوری باشد که همه کرتها به جاده دسترسی داشته باشند ولی کم ترین مقدار زمین برای احداث آن ها مصرف شود که در مستطیل چنین چیزی رعایت می شود.
بزرگ کردن کرت ها :
اندازه کرت هر چه بزرگ تر باشد بهتر است اما محدویتهایی برای آن وجود دارد :
1- شیب زمین 2- آبیاری 3- ماشین آلات 4- محدویتهای اجتماعی
1 - شیب زمین : هر چه شیب زمین زیاد باشد و کرتها هم بزرگ گرفته شود اختلاف بین نقاط مختلف کرت زیاد می شود و برای رفع اختلاف ارتفاع باید خاکبرداری و خاکریزی کرد که این کار منطقی نیست زیرا در خاکبرداری به خاک نامرغوب (سنگ بستر) و غیر قابل زراعت می رسیم و در خاکریزی هم ممکن است تراکتور گیر کند.
طراحی جاده های بین مزرعه ای:
از مشکلات عمده کشاورزان، نداشتن جاده و عدم دسترسی آسان به کرت هاست. در زمان های حمل نهاده ها و درو محصول و حمل به انبار در مزارع سنتی که جاده مناسبی بین مزارع وجود ندارد، کشاورزان با مشکلاتی مواجه اند.هر ساله مقدار زیادی از محصولات ازبین می رود. با طراحی جاده در حول بلوک های زراعی، در طرح تجهیز و اجرای آن، کشاورزان این امکان را خواهند داشت که با استفاده از این جادهها ماشین آلات را به کنار کرت ها برده و برای عملیات زراعی و حمل نهاده ها و محصول خود اقدام کنند که در زمان جمعآوری محصول هم صرفه جویی می شود.
جاده های بین مزرعه ای ازبابت جلب نظر کشاورزان به طرح تجهیز و نوسازی به منظور جلب توجه آن ها در قرار گرفتن در کنار جاده بسیار مهم می باشد. به طوری که طبق بررسی به عمل آورده بیش از80% کشاورزان علاقه مند به داشتن آن می باشند که با اجرای عملیات تجهیز و نوسازی این امر تحقق خواهد یافت.
البته طرح مذکور بانظرات کارشناسان خبره و طی مراحل فوق انجام خواهد گرفت بنابراین نمی توان نقشه جامعی از هم اکنون در اختیار قرار داد. ولی در صورت موافقت مالکین و به امید خداوند متعال انشا الله به اجرا نیز خواهد رسید. داخل پرانتز بگویم سعی کنیم مانند طرح توریست از گرمه عقب نیفتیم انشا الله لذا می طلبد که همه دوستان ،کشاورزان عزیز را جهت آشنا کردن با طرح مذکور توجیه نمایند .
با تشکر فراوان دهیار ایراج