کوهستانها و جاذبه های آنها:
نواحی کوهستانی در فصل های مختلف مکانی مناسب برای کسانی است که علاقه دارند مدتی را دور از هیاهوی شهر در دامنه های کوهستانی و دره های خوش آب و هوا سپری کنند. از این نظر در ایام تعطیل به ویژه در تابستان نواحی کوهستانی مردم را به سوی خود جلب می کنند وآبادیهای کوهستانی به عنوان گردشگاههای تابستانی مملو از جمعیت می شوند. پوشش برفی کوهستانها در دوره سرد سال،چهرهای دلفریب به ارتفاعات بخشیده وچشم اندازهایی زیبا به نمایش در می آورد.
کوه مهمترین کانون اکولوژیکی کره زمین است، کوهها اکوسیستم زندگی انسان و طبیعت است، کوهها سرچشمه حیاتیترین ماده زندگی (آب) است.
فتح کوهها، پای گذاشتن ظاهری انسان بر قله است، فتح کوه یعنی با کوه زیستن و مسالمتآمیز با منابع تولیدی آن در هم آمیختن، فتح کوه همان مدیریت علمی و مسئولانه از منابع است.
توسعه، ثمرة تحول فکری است و تحول فکری به میزان تحقیق، مطالعه، تفکر و تغییرات در رفتار انسان بستگی دارد و زمانی که تحول و تغییر فکر در انسان ایجاد شد، زندگی را با ابعاد مختلف مینگرد و محیط پیرامون را جزو زندگی خود میداند. هر چند توسعه و برنامههای توسعه به صورت علمی جدید به نظر می رسد، اما انسان توسعه یافته در جامعه کنونی کسی است که دائماً برای افزایش کیفیت زندگی تلاش کند و اشتیاقش به تأمین نیازها و تحقق اهدافش بیشترشده و پایداری توسعه هم برای تأمین و تضمین رفاه مادی و معنوی انسان است.
توسعه پایدار مقولهای جدید در مباحث علوم اجتماعی است که در سالی 1970 مطرح شد و بیشتر معطوف به حفاظت از محیط زیست و ملاحظات زیست محیطی در توسعه بود. اما پایداری توسعه، همه جنبههای زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را در بر می گیرد. در واقع توسعه پایدار همان مدیریت و حفاظت از منابع پایه طبیعی ازجمله جنگل، مرتع، خاک، رودها، آب وکوهها است. اکنون توسعه پایدار برای حراست و حفاظت از محیط زیست حیوانی، گیاهی و انسانی مطرح است تا نیازهای موجودات زنده رفع شده و در جوامع انسانی هم عدالت و برابری برقرار گردد، طوری که تعادلهای اکولوژیکی و زیست محیطی ناپایدار نگردد[1].
نگرش، بینش و رفتار مبتنی بر پایداری منابع و سرمایههای طبیعی و بهرهبرداری علمی و مسئولانه انسان در هر جامعهای پیشرفتهای تکنولوژیک را با پایههای اکولوژیک آشتی می دهد و نیازهای حال و آینده بشر را به طور مستمر و رضایتبخش تضمین می کند. منابع غیر قابل تجدید (سوخت فسیلی، معادن و کوهها)، منابع پایدار (خورشید، باد و... ) و منابع تجدید شونده طبیعی فراوان در اختیار انسان است و در میان آنهاکوهها مهمترین منبع اکولوژیکی در کرة زمین است. کوهها برای هر منطقه و جامعهای اهمیت خاصی دارد.
آب یکی از منابع حیاتی کره زمین است که همه اشکال زندگی متکی به آن است و زندگی بر محور آن میچرخد. بدیهی است که کوهها، سرچشمه منابع آب میباشند و اگر بدانیم که تقریباً 100% رودهایی از که از کوههای اسفراین سرچشمه می گیرند شیرین می باشند. باید به اهمیت استراتژیک این منبع امنیت غذائی پی ببریم.
کوههای اسفراین جلوهای از زیبائی های پروردگار است .در ترکیب رود، جنگل، پرندگان، حیوانات، چشمه ها و آبشارها، صخره ها و دره ها، برف، جنگل، بستر بسیار مناسبی برای خدمات اکوتوریسم و توسعه صنعت توریسم جهت شکوفایی فعالیتهای اقتصادی و توسعه اشتغال در شهرستان اسفراین است.
تعریف اکوتوریسم]:
در لغت به معنای بوم گردی و طبیعت گردی است.توریسمی است بر مبنای طبیعت وآن شامل درک محیط طبیعی و باعث تامین پایداری اکولوژیکی می شود. اکوتوریسم عبارت است از سفری مسئولانه به مناطق طبیعی که از آنها محافظت می شود و باعث ارتقاء امکانات مردم بومی می شود. نوعی از توریسم که به مسافرت در مناطق دست نخورده به منظور تحسین، مطالعه و لذت بردن از مناظر گیاهان و جانوران وحشی آن در کنار کیفیت فرهنگی موجود درآن مربوط می شود.
Pierce وwallarce اعتقاد دارند که فعالیت های گردشگری در صورت رعایت شش اصل زیر مصداق اکوتوریسم می باشند.
1- التزام به فعالیتهایی که کمترین پیامد منفی زیست محیطی را داشته باشد.
2- زمینه سازی برای افزایش آگاهی و درک طبیعت و ویژگی های فرهنگی که باعث می شود بازدیدکنندگان نسبت به حفظ عناصر طبیعی، خصوصیات فرهنگی احساس مسئولیت بیشتری نمایند.
3- مشارکت در حفظ و مدیریت حفاظتی که به طور قانونی مورد حفاظت قرار می گیرند و همچنین سایر نواحی طبیعی.
4- تقویت مشارکت جوامع محلی در فرآیند تصمیم گیری مربوط به تعیین نوع ومیزان فعالیتهای گردشگری.
5- ایجاد منابع مستقیم اقتصادی وهمچنین درآمدهای مکمل برای جوامع محلی.
6- آموزش جوامع محلی نسبت به ارزشهای طبیعی محیط زندگی آنها.
جاذبه های جهانگردی نوعی عوامل طبیعی و فرهنگی یا انسانی هستند که در آدمی میل به مسافرت ایجاد می کنند. به طور کلی جاذبه ها را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
1- جاذبه های انسانی فرهنگی: میراثهای فرهنگی، تاریخی هنری(آداب و رسوم، سنتها، موسیقی صنایع دستی آشپزی ) بناهای تاریخی(کاخها، موزه ها، مراکز علمی، فنی، کتابخانه هاو....
2- جاذبه های طبیعی: منظره های زیبا، آب وهوای متنوع، کرانه های رودخانه ها و دریاها، جنگلها، کوه ها، آبهای گرم معدنی، گیاهان و حیوانات خاص یک منطقه دریاچه ها، غارها، آبشارها، چشم انداز مناطق پنهان، جزایر کوچک و بزرگ، و دیگر مشخصات یک چشم انداز....
که ما آن را به عنوان اکوتوریست می شناسیم که شامل:
1- اکوتوریسم ورزشی 2- اکوتوریسم زمستانی 3- اکوتوریسم تابستانی4- تفریحی
می باشند.
http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
2-معرفی به جستجوگر یاهو ( Yahoo )
برای معرفی رایگان سایت یا وبلاگ به جستجوگر یاهو لازم است تا یک نام کاربری از یاهو داشته باشید که میتوانید از ایمیل یاهو یا آی دی پیام رسان یاهو( یاهو مسنجر) استفاده کنید. پس از رفتن به آدرس معرفی سایت به جستجوگر یاهو و ورود نام کاربری یاهوی خود و کلمه عبور آن وارد صفحه ای دیگری خواهید شد که میتوانید آدرس وبلاگ خود را ثبت کنید. همانطور که در تصویر می بینید این صفحه دارای دو ورودی است که میبایست در روبروی عبارت Enter the URL for your page آدرس وبلاگ خود را وارد کنید. همچنین گزینه دیگری برای ورود آدرس RSS وبلاگ نیز وجود دارد که البته اختیاری است ولی پر کردن آن به جستجوی بهتر مطالب وبلاگ شما کمک خواهد کرد. پس از ورود آدرس وبلاگ دکمه Submit URL را بفشارید تا صفحه دریافت موفقیت آمیز آدرس وبلاگ شما توسط یاهو نمایش داده شود.
http://submit.search.yahoo.com/free/request
3-معرفی به جستجوگر( Msn )
معرفی وبلاگ به جستجوگر Msn بخصوص از این جهت که جستجوگری در حال پیشرفت است و احتمالا نقش بیشتری در نسخه های جدید سیستم عامل ویندوز بازی می کند توصیه می شود. برای معرفی وبلاگ به آدرس معرفی سایت جدید به این جستجوگر رفته و همانطور که در تصویر زیر نیز پیداست روبروی عبارت Characters کلمه نوشته شده در تصویر بالای آن و در پایین عبارت Type the URL of your homepage آدرس وبلاگ خود را وارد کنید سپس دکمه Submit URL را بزنید.
http://search.msn.com/docs/submit.aspx?FORM=WSDD2
نکات و موارد مهم