روزنامه خاطرات عینالسلطنه کتاب مهم و جالبی است. ده جلد با مشخصات زیر: قهرمان میرزا عینالسلطنه، روزنامه خاطرات عینالسلطنه، بهکوشش مسعود سالور و ایرج افشار، تهران: انتشارات اساطیر، ده جلد، 1374-1380.
قهرمان میرزا عینالسلطنه دوّمین فرزند ذکور عبدالصمد میرزا عزالدوله (فرزند محمد شاه قاجار و برادر ناصرالدینشاه) و نیای خاندان سالور است. او در 10 ذیقعده 1288 ق. برابر با اوّل بهمن 1250 ش. به دنیا آمد و در 9 مهر 1324 ش. در تهران فوت کرد. آنچه عینالسلطنه را از دیگر اعضای خاندان قاجار متمایز میکند ذوق عجیب او به نگارش خاطرات است. آن هم نه از آن نوع که معمولاً ما مینویسیم بلکه توصیف دقیق بسیاری از جزئیات آن هم در یک دوره طولانی 65 ساله. او از یازده سالگی خاطرهنویسی را شروع کرد و تا یک ماه پیش از فوت ادامه داد. در نتیجه، این یادداشتها، که به همت پسرش، آقای مسعود سالور، و با همکاری آقای ایرج افشار منتشر شده، دائرةالمعارفی ارزشمند از تاریخ ایران، از دوره ناصری تا اوائل سلطنت محمدرضا شاه، را تشکیل داده است. خاطرات عینالسلطنه یکی از مفیدترین منابعی است که تاکنون دیدهام. تصوّر میکنم حضور آن در کتابخانههای شخصی ایرانیان از واجبات باشد. امیدوارم که آقایان سالور و افشار هر چه زودتر فهرست اعلام کتاب را نیز به عنوان جلد یازدهم منتشر کنند
روزنامه خاطرات عین السلطنه: روزگار نیابت سلطنت عضدالملک قاجار
عین السلطنه هنگام نگارش این بخش از کتاب که مشتمل بر وقایع روزانه ایران در روزگار نیابت سلطنت «عضدالملک قاجار» است، در ناحیه «الموت» اقامت داشته، از این رو، افزون بر شرح وقایع یاد شده از آداب و رسوم مردم حوالی «الموت» نیز سخن گفته است. کتاب با تصاویری از رجال سیاسی دوره قاجار و مشروطه، نیز پاره ای اسناد و مکاتبات همراه است.
در این کتاب عین السلطنه اشاراتی به وقایع کوریجان در این عصر دارد از جمله در مورد حد و حدود کوریجان درآمد کوریجان غنات کوریجان کدخداهای کوریجان و...
جذابیت این کتاب برای اهالی کوریجان به حدی است که اکثر کوریجانی ها اهل مطالعه مجلدهایی که بیشتر به کوریجان مربوط است را دارند و مطالعه می نمایند
ابوالفضل محمدی دهیار کوریجان به عنوان دهیار نمونه در سطح استان و جز دهیاران نمونه در سطح کشور در زمینه منابع طبیعی و فضای سبز معرفی شد
دفترعمران و توسعه روستائی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور همزمان با هفته منابع طبیعی اسامی دهیاران نمونه استانها درزمینه منابع طبیعی و فضای سبز را اعلام کرد . به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور به نقل از روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریها ، معرفی دهیار نمونه در زمینه منابع طبیعی و فضای سبز روستا به استناد بند 6 ماده یک تفام نامه همکاری مشترک سازمان شهرداریها و دهیارهیای کشور و سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری انجام می شود.
دفترعمران و توسعه روستائی پیش از این در نامه ای به دفاتر امور روستائی استانداریها ضمن اعلام این موضوع از آنها خواست تا اسامی دهیاران منتخب هر استان را به همراه مشخصات فعالیت آنها شامل گزارش مختصر از فعالیت در زمینه منابع طبیعی و فضای سبز ، مساحت عرضه،مشارکت در طرحهای منابع طبیعی و توسعه فضای سبز و سایر موارد مرتبط را به این دفتر اعلام نمایند.
اسامی دهیاران نمونه استانها درزمینه منابع طبیعی و فضای سبز به شرح ذیل است :
1- آذربایجان شرقی- سیه سران: علی مختاری
2- گیلان- قاضیان: علی فکوری
3- همدان- کوریجان: ابوالفضل محمدی راستی
4- گلستان- ارازتقان: محمد جعفر امانی فر
5- هرمزگان- هرنگ: محمد رضا زمانی
6- چهارمحال و بختیاری اسلام آباد: مهران دهقان
7- قم – فردو: حسن بخشی فردویی
8- کهگیلویه و بویراحمد- ده کهنه مزدک: غلام حسن آقاجانی
9- سمنان- نام نیک: ابوالفضل پورمرادی
10- قزوین- خوزنین: احمد دانیالی
11- بوشهر- شاهیجان: عبدالله عمرانی نسب
12- اصفهان- حسن رباط: محمد امیری
13- زنجان- ینگیجه: اکبر بابالویی
14- سیستان و بلوچستان- درگس: احمد وحیدی
15- یزد- تقی آباد: حسین رضایی
هگمتانه- سرویس خبر: حجتالاسلام حیدری مدیر تبلیغات اسلامی شهرستان کبودراهنگ گفت: در این گفتمان، حجتالاسلام والمسلمین جلال مرادی استاد دانشکده هوا فضای تهران ضمن تبریک دهه مبارک فجر به بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: کتاب انقلاب ما قرآن است. هر آنچه که در انقلاب اسلامی بخواهیم به آن برسیم و بدان عمل کنیم، باید با آموزههای دینی، خصوصاً کتاب آسمانیمان قرآن کریم تطابق داشته باشد.
وی افزود: آیات قرآن مختص زمان و مکان خاصی نیست و برای همه عصرها و نسلهاست.
وی گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که با ایثار خون شهیدان انقلاب و دفاع مقدس به دست آمده، امانتی است در دست ما، اگر توانستیم درست امانتداری کرده و به نحو شایسته از انقلاب و ارزشهای آن پاسداری و حفاظت کنیم، آرمانهای انقلاب به بار خواهد نشست.
وی در بحث سوادآموزی، خاطرنشان کرد: در قبل از انقلاب در استان همدان 37 درصد مردم باسواد بودند در حالی که در سال 1385، 85 درصد باسواد شدند.
انقلاب ما به لطف خداوند و تلاش جوانان آنچنان پیشرفت داشته که دشمنان را مبهوت کرده است. در بحث فرهنگی و علمی دستاوردهای انقلاب به آنجا رسیده که امروز دشمنان ما اذعان و اعتراف میکنند که سرعت پیشرفت ایران، دور از تصور است.
وی افزود: ایران با ساخت ماهواره امید به جمع 8 کشور برتر فضایی جهان پیوست و اکنون نزدیک به یک میلیون خبر، گزارش و مقاله در خصوص ماهواره امید نوشته شده است.
وی در ادامه گفت: بهترین راهکار برای تحقق مدینه فاضله و جامعه اسلامی نمونه، خودسازی و توجه به انجام تکالیف فردی در مقابل این همه ایثار و نعمات الهی و انجام وظایف شرعی و اجتماعی توسط هر فرد است.
در ادامه این همایش به سؤالات کتبی حاضرین پاسخ داده شد.