شهد علم
گلدفیش کله شیری

کله شیریهای بریستول در مقایسه با ماهی رانچو ژاپنی که خطوط خارجی پشتی آن به صورت منحنی تیز به طرف پایین پا یک دمی کشیده شده شباهت بسیار نزدیکی با کله شیریهای پشت صاف چینی دارند.
سرکلاهی از ویژگیهای غالب این ماهی می‌باشد همچنین قسمت پشت این ماهی صاف می‌باشد. این نوع ماهی محبوبترین ماهی میان اعضای BAS می‌باشد. یکی از ماهیان باله بلند کله شیری در ژاپن به SHUKIN معروف می‌باشد.


به گونه ای که سرکلاهکی آن بزرگتر است ویژگی برتری دارد. البته هر دوی آنها نمونه‌های زیبایی می‌باشند. همانطوریکه مشاهده می‌شود بالة دمی شبیه به حالت چتری می‌باشد.
که اصطلاحاً به دم چتری معروف است و خطوط خارجی پشت ماهی صاف و فاقد باله پشتی می‌باشد. عکس ماهی سمت راستی در حال چرخش دوربین گرفته شده است.

ماهی گلدفیش کله شیری


مشخصات استاندارد کله شیریها مطابق ذیل می‌باشد:
پهنای بدن بزرگتر از 2/1 بلندی بدن می‌باشد، تاج کلاهکی آن کاملاً گسترش یافته و فاقد بالة پشتی می‌باشد و بقیه باله‌ها جفتی (دوتایی) می‌باشند بالة دمی از هم جدا می‌باشد و

به شکل چنگالی است. قسمت انتهای بیرونی باله‌ها ظاهر کروی دارند و حداقل طول بدن cm5/5 یا ( اینچ) می‌باشد.
ماهی پرجنب و جوش، فعال و کاملاً متعادل است، بدنش کشیده نمی‌باشد و خطوط خارجی بدن صاف و فاقد بالة پشتی می‌باشد. بالة دمی کاملاً از هم جدا و تاج کلاهکی به طور کامل در 3 ناحیه سر توسعه یافته است به عبارت دیگر حدقه چشم در قسمت زیرین جمجمه واقع شده است.
رنگ ماهی در حالتهای گوناگون بصورت براق (تک رنگ، رنگارنگ در نمونه‌های بسیار زیبا و شبیه به هم در قسمتهای مختلف بدن) نیز می‌باشد البته یک نوع دیگر ممکن است ظاهری نقش‌دار داشته باشند.
رنگهای متالیک ظاهری براق دارند و تا قسمت داخل باله‌ها، این رنگ امتداد دارد. ماهی نقش‌دار زمینه‌ای آبی با قسمتهای کوچکی از رنگ بنفش، قرمز، نارنجی، زرد و قهوه‌ای ، همچنین خال‌های سیاه دارد.

ماهی گلدفیش کله شیری از روبرو


عمل تکثیر و پرورش کله شیریها حدود 50 سال پیش بصورت فعالیتی جدی آغاز شد بطوریکه این فعالیت توسط عموها و پدربزرگها و اعضاء خانواده در گذشته انجام می‌شد. در آغاز فعالیت مزبور نژادهای خاص این ماهی که ویژگیهای برتری داشتند انتخاب شدند و نژادهایی که پرورش یافتند اکثراً بصورت قرمز خالص و بعضی از آنها هم با زمینه قرمز و لکه‌‌های سفید بودند . از گونه‌های نگه‌داری شده که حدود 40 ماهی مولد بود برای سال بعد حدود 150 بچه ماهی تکثیر یافت. عملیات جفت‌گیری معمولاً خصوصیات خاصی دارد که در بیشتر مواقع تکثیرکنندگان از یک قانون پیروی می‌کنند. تکثیر کننده‌ای یک کله شیری سیاه را با گونه قرمز آن آمیزش داد و برخلاف انتظارش بدن ماهی بوجود آمده سرتاسر رنگی بود که پدیده‌ای جالب محسوب شد و با وقوع این پدیده به این نتیجه رسیدند که همیشه از یک قانون خاص پیروی نمی‌شود و در طبیعت این گونه وقایع رویداده است. با توجه به اینکه مولدها را برای تکثیر انتخاب کرده بود این واقعه صورت گرفت. بعضی مواقع یک نژاد در بعضی از سالها ‌تخم‌ریزی نمی‌کند. علت این وضعیت تاکنون مشخص نگردیده است. با این ویژگیها افزایش و تکثیر کله شیریها کارآسانی نیست. در نژادهای برتر از 1000 بچه ماهی موجود، می‌بایستی 50 قطعه از آنها باقی بمانند تا بزرگ شوند. این نسبت حدوداً بالای حد استاندارد که نسبت 200 به 1 است می‌باشد. این دست‌آورد، قابل رقابت برای نسبتهای سایر گونه‌ها نظیر شابون کینز بریستول و دم چتریها می‌باشد.

ماهی گلدفیش کله شیری از بالا


گونه‌هایی از ماهیان کله‌شیری نظیر گونه دم مجزا و گونة پشت صاف بدون باله پشتی دارای بیشترین مشکلات در نگهداری و مراقبت می‌باشند.
به نظر می‌رسد نژادهای برتر با یک روش تکثیر و پرورش می‌یابند و تکثیر آنها تنها راه برای ازدیاد نژادها با ویژگیهای مخصوص بخود می‌باشد.
ماهی‌ها عملیات تخم‌ریزی را در استخرها انجام می‌دهند که در پی آن تکثیر کننده آنها را به مخزنهای آب تمیز در مزرعه‌های پرورش انتقال می‌دهد و با روش انتخاب دستی آنها را برای جفت‌گیری و تکثیر انتخاب می‌کنند.
به ماهی‌های بالغ و نوزادان غذاهای استاندارد داده می‌شود. متداولترین ذره خوراکی برای ماهی‌‌های بالغ ، آکوارین و کینگ بریتیش می‌باشد. دافنی هم زمانی که فراهم باشد مناسبترین خوراک است.

دو ماهی گلدفیش کله شیری از بالا


اولین و عمده‌ترین گونه‌های برگزیده برای تکثیر و پرورش، تک دمیها، پشت صافها، صورتیها و برنزها می‌باشند که از میان آنها ماهیها را انتخاب کرده و طی دوران سال برای تکثیر و پرورش آماده می‌کنند.
کله شیریهایی که در جنوب شرقی بریتانیا (بریستول، گلواستر شایر و سامرست) زندگی می‌کنند ماهیانی مقاوم هستند بطوریکه در زمستان‌های معتدل، بطور متوسط 8 – 7 سال زندگی می‌کنند.
ماهی که در سمت راست واقع شده ماهی براق رنگارنگ قرمز و سفید است و خصوصیاتی شبیه به رانچو دارد (به نوعهای دیگر توجه کنید) ماهی تک‌رنگ قرمز معمولاً در قسمت تاج کلاهکی سرش نسبت به بقیه بدنش رنگهای بسیار متنوعی دارد. ماهی که در سمت چپ قرار گرفته در سرتاسر بدن رنگهای متنوعی دارد که جالب و کم نظیر است.


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 87/7/27  ، تعداد
گلاس فیش یا ماهیان شیشه ای

گلاس فیش یا ماهیان شیشه ای متعلق به خانواده Chandidae یا Ambassidae شامل همه ماهیانی است که دارای بدن شفاف می باشند . آنها بومی آسیا به خصوص پاکستان ، هند ، نپال ، بنگلادش ، میانمار و تایلند بوده و تا اندازه 9-8 سانتی متری رشد می کنند . بدن ماهی بسیار کوچک بوده و دارای نقاط سیاه و قرمز بر روی فلس ها است . نخاع ماهی از میان بدن آن قابل مشاهده می باشد . این ماهیان به آرامی در آبها ، چشمه های تمیز ، کانالها ، استخرها و در شالیزارها شنا می کنند . آنها شناگرهای ماهری در سطح میانی آکواریم ها بوده و در اسارت در صورت ایجاد شرایط مناسب آب ، در سلامت کامل خواهند بود .
کیفیت پایدار آب ، درجه حرارت و سطوح PH از شرایط زیستی این ماهیان می باشد . دمای آب بین 30 – 26 درجه و PH 8/6 و 7 مناسب است . بعضی از گونه های گلاس فیش در آبهای لب شور نیز زندگی می کنند . ماهیان اهلی زندگی گروهی را ترجیح می دهند . تمایل آنها به گاز گرفتن باله های سایر ماهیان به خصوص اگر محل زندگی به اندازه کافی بزرگ نباشد ، زیاد است . در محیط وحشی آنها گوشتخوار بوده و به همین دلیل به غذای گوشتی تحت شرایط آکواریوم علاقمندند .

Parambassis_gulliveri


با وجود اینکه گیلاس فیش های وحشی تقریبا شفاف هستند ولی اغلب به منظور تجارت ، مواد رنگی غیرسمی به دلیل ایجاد رنگ های نئون درخشان به ماهی تزریق می شود که دوام رنگ تا 4-3 ماه می باشد . عملیات رنگ کردن موجب استرس ماهی شده و مستعد بیماری می شوند و نیز تزریقات منجر به تلفات شدید ماهی می گردد . بررسی اخیر در کشور انگلستان نشان می دهد که بالغ بر 40% گلاس فیش های رنگی به ویروس لنفوسیت ها معروف به قارچهای پنبه ای مبتلا می شوند .
آنها با تتراها ، بارب ها ، راس بوراس ، ماهی رنگین کمان ، live bearers ، گورامی و کت فیش سازگار هستند . بیماری مرسوم آنها پوسیدگی باله ها و آلودگی پوستی است . 4 گونه از این ماهیان شامل : Chanda ranga , C lala , C nama & C baculis عموما" برای تجارت در نظر گرفته می شوند .

Parambassis_ranga


گونه Chanda ranga معرف به گلاس فیش هندی یا گلاس perch هندی دارای بدنی فشرده از پهلو ، گاهی اوقات دارای اشکال تخم مرغی می باشد . پیشانی ماهی برجسته ، پشت ماهی کمانی شکل دارای 2 باله مجزا به اضافه یک باله بلند مخرجی است . بدن شفاف ماهی در بازتاب نور به رنگ کهربایی مایل به سبز رنگین کمانی مشاهده می شود . باله ها شفاف هستند . رنگ بدن بستگی به محل زندگی ماهی دارد . آنها تحت شرایط نورهای فرابنقش یا در آکواریوم های مدرن دارای لایه های تاریک با بهترین رنگ قابل مشاهده اند . حداکثر اندازه قابل دسترسی 9 سانتی متر است . آنها به آب با شرایط PH بین 5/8 – 7 و دمای بین 30- 28 درجه نیاز دارند و اضافه کردن 5/1 – 1 % نمک به آب ایده آل است .نرها دارای رنگ زرد بیشتری هستند و در فصل تخم ریزی ، رنگ آبی رنگین کمانی در حاشیه باله های پشتی دیده می شود .

Parambassis_rangaGrpVert


C lala معروف به گلاس فیش هندی در نواحی خلیج دهانه رودخانه ها کشور هند ، تایلند و میانمار یافت می شوند . ماده ها برخلاف نرها دارای رنگ آبی در حاشیه باله های پشتی و مخرجی نمی باشند . این ماهیها در دنیای وحش در گروههای بزرگ دیده می شوند به همین دلیل بهتر است به صورت گروهی در آکواریوم نگهداری شوند . سختی متوسط آب با PH بیش از خنثی ( 5/7 – 2/7 ) و دمای آب بین 26 – 24 درجه ( 25 درجه ایده آل است ) برای این گونه مناسب است . آنها غذای زنده را به جای غذاهای پولکی و پلت ترجیح می دهند . این گونه در آکواریوم حاوی گیاهان آبی به دلیل شرایط مناسب آب تکثیر می یابد .
C nama معروف به glass-perchlet دراز یا گلاس فیش هندی بومی خلیج دهانه رودخانه ها در شبه قاره هند می باشند . در تجارت ، بیشتر گونه های این ماهی را با رنگهای فلورسنت رنگ می کنند . سختی متوسط آب با PH کمی بیش از خنثی برای آنها مناسب است . دمای آب می تواند بین 28 – 26 درجه باشد اما در هر صورت آنها در محیط های سردتر یا گرم تر بخوبی سازش می یابند . به دلیل لب شور بودن این ماهی ، آب با شوری پایین برای آنها مناسب است . نرها دارای باله های کمی بلندتر و رنگ های روشنتری می باشند . این نوع ماهی در شرایط اسارت تکثیر می یابد .

Parambassis_rangaLymph


C baculis با عنوان گلاس فیش Burmese کوچکترین آنها در بین گلاس فیش ها است . آنها صلح جو اما خجالتی بوده و محل های آفتابی را ترجیح می دهند . کمی شوری آب با PH 7 و دمای 27-24 درجه برای آنها مناسب است . آنها شناگرهای سطوح میانی آب و گوشتخوارند . تغذیه با غذاهای پولکی برای آنها مشکل است . حداکثر اندازه آنها 4 سانتی متر است.


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 87/7/27  ، تعداد
آروانا ماهی گرانقیمت آکواریومی

 آروانا Scleropages spp ماهی بسیار گرانقیمت است. پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.
تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد.

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :
مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد.

شکل بدن :
ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد.
غذای داده شده باید مغذی باشد و از غذاهای دریایی در رژیم غذایی آنها استفاده کنید. ماهی نباید به یک نوع غذا عادت کند و یا به مقدار زیادی غذا بخورد. غذادهی باید به خوبی کنترل گردد.

فلسها :
عامل ممایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد.
بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، 5-3 هفته طول می کشد.
در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :
باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟
در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.


نکات قابل توجه :
- مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .
- غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.
- هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.
- سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)
با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.
سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :
1- زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است.
2- زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :
هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی در باله ها مشاهده نگردد.
در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.
هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد برای جلوگیری از صدم باله ها، به این نکات توجه کنید :
- از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.
- ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.
- برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به 15 سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.
- اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.
شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.
برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :
در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند.
زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.
در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :
1- در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.
2- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.


دهان :
لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :
به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :
باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :
- از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.
- دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.
- شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.
اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :
شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :
شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

                          

                           

                            


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 87/7/27  ، تعداد
مقدمه

مقدمه :

 آکواریوم کلمه ای یونانی است که به مخازن آب اعم از مخازن شیشه ای و یا حوضهای بزرگ نگهداری و پرورش گیاهان و جانوران آبزی  اطلاق می شود . آکواریوم ممکن است برای مطالعه علمی و یا به معرض نمایش گذاردن حیات وحش دریاها و یا فقط برای تفریح و لذت بردن از آن در منازل مورد استفاده قرار گیرند .

و این به هر منظوری که باشد مستلزم داشتن اطلاعاتی در مورد اجزاء آن ، طرز آماده سازی و نصب ، تغذیه ، پرورش و تکثیر آبزیان موجود در آن و یا اطلاعاتی ساده و اولیه درباره خواص آب و شرایط محیطی مناسب انواع ماهیها و گیاهان آبزی مورد علاقه است و به هر حال تولید مثل ، پرورش و نگهداری ماهی در آکواریوم نه فقط سرگرمی جالبی برای کودکان و بزرگسالان است بلکه سهل ترین و بهترین وسیله تعمیم علوم زیستی و بویژه زیست آبی در میان توده مردم است.


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 87/7/27  ، تعداد


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 87/7/27  ، تعداد
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >


مطالب طلایی - کلیک کنید

آمــار سایت

بازدیــــد امـــــروز : 6
بازدیــــــــد دیـــــــــروز : 313
بازدیـــــــــد کــــــــــل : 421138
تعـــــداد یادداشت هـــــــا : 1594
منوی اصلی

صفحـه اول سایـت

تحقیق هــای قابل ویــرایش

پاورپوینت هـای آموزشـی و درسی

طرح درس هـای برتر معلمان

نظرات و پیشنهادات

فهرست موضوعی

تحقیق و مقاله قابل ویرایش (137)
مطالب مرتبط درس و مدرسه (203)
آموزش مطالب مفید و کاربردی (506)
پاورپوینت و انیمیشن درسی (103)
طرح درس برای دوره ابتدایی (107)
طرح درس برای متوسطه اول (63)
طرح درس برای متوسطه دوم (58)
ترفندهای جالب سبک زندگی (33)
دنیای حیوانات و محیط زیست (238)
پایگاه سوال و جوابهای علمی (17)
دانستنیها و اطلاعات کاربردی (40)
پروژه های آموزشی و درسی (38)
پاورپوینت درسی دوره ابتدایی (6)
پاورپوینت دوره اول متوسطه (3)
پاورپوینت دوره دوم متوسطه (3)
لیست آخرین مطالب

پاورپوینت درس هشتم علوم تجربی ششم
پاورپوینت درس نهم علوم تجربی ششم
پاورپوینت درس دهم علوم تجربی ششم
پاورپوینت درس اول فصل اول مطالعات اجتماعی ششم
پاورپوینت فصل سوم علوم تجربی پایه هفتم اتم ها، الفبای مواد
پاورپوینت فصل دوم علوم تجربی پایه هفتم اندازه گیری در علوم و ابز
پاورپوینت فصل اول علوم تجربی پایه هفتم تجربه و تفکر
پاورپوینت درس پانزدهم قرآن چهارم دبستان
پاورپوینت درس 15 فارسی پایه یازدهم: کبوتر طوق دار
پاورپوینت درس 15 فارسی پایه یازدهم: کبوتر طوق دار
پاورپوینت درس سوم آموزش قرآن پایه هفتم: آموزش مفاهیم و مسابقات ق
پاورپوینت درس دوم آموزش قرآن پایه هفتم: آموزش مفاهیم و کنعان، پس
پاورپوینت درس اول آموزش قرآن پایه هفتم: آموزش مفاهیم و آداب تلاو
پاورپوینت درس 17 فارسی چهارم دبستان (ابتدایی): مدرسه ی هوشمند (خ
طرح درس و روش تدریس هدیه های آسمان دوم، درس 4: مهربان تر از مادر
[همه عناوین(1561)][عناوین آرشیوشده]

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/riazi/6af5e218c7b634c3d7afd741834f59d2.jpg